PSRM

19 aprilie 2021

Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu Ahmet Yildiz, președintele Delegației Marii Adunări Naționale a Turciei la APCE

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, președintele Delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a avut o întrevedere cu Ahmet Yildiz, președintele Delegației Marii Adunări Naționale a Turciei la APCE.

Întrevederea avut loc în marja sesiunii ordinare de primăvară a APCE, care se desfășoară în aceste zile la Strasbourg.

Interlocutorii au apreciat buna cooperare stabilită între Legislativele Republicii Moldova și Turciei, atât la nivelul conducerii, precum și la nivelul Grupurilor parlamentare de prietenie și al Comisiilor parlamentare.

A fost remarcat faptul că relațiile bilaterale între statele noastre sunt la un nivel avansat și poartă un caracter de parteneriat strategic.

De asemenea, a fost subliniată buna cooperare în cadru organizațiilor interparlamentare, inclusiv colaborarea eficientă în cadrul APCE.

În calitatea sa de copreședinte al Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, Vlad Batrîncea a informat omologul său turc despre ultimele evoluții în activitatea Grupului.

În mod special, Vicespeakerul a exprimat sincere mulțumiri pentru ajutorul umanitar acordat de către Turcia Republicii Moldova în lupta contra COVID-19.

La rândul său, Ahmet Yildiz a exprimat satisfacție pentru relațiile multidimensionale de calitate înaltă între statele noastre, precum și deschiderea autorităților oficiale ale Turciei de a extinde proiectele de cooperare și investiționale.

În contextul Sesiunii APCE, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la subiectele incluse în agenda sesiunii. Ahmet Yildiz a solicitat susținere în dezbaterea ”Funcționarea Instituțiilor democratice în Turcia”, la care Vlad Batrîncea s-a arătat deschis și a dat toate asigurările de întreg sprijinul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă