PSRM

05 august 2016

Vizită de lucru a lui Andrei Neguţa la Moscova

Pe data de 5 august, Andrei Neguţa, membru al Comitetului Executiv al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, membru al comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, membru al grupului de prietenie între Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Federală (Parlamentul) Federaţiei Ruse, a efectuat o vizită de lucru în or. Moscova.

Deplasarea la Duma de Stat a Rusiei a inclus o întrevedere cu prim-vice-preşedintele Dumei de Stat, prim-vice-preşedintele Partidului Comunist din Rusia, Ivan Melnikov. La Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, deputatul A. Neguţa a avut o discuţie cu vice-ministrul – secretarul de stat, Grigori Karasin. Deputatul moldovean şi-a informat colegii ruşi referitor la situaţia politică şi social-economică din ţară, la bilanţul sesiunii Parlamentului Moldovei, la pregătirea Partidului Socialiştilor pentru alegerile preşedintelui Moldovei, care urmează să aibă loc în toamna acestui an.

Totodată, în cadrul întrevederilor a fost pusă în discuţie situaţia din Transnistria, eforturile părţilor în formatul „5+2”, activitatea platformei parlamentare a Moldovei în problema reglementării diferendului transnistrean.

Deputatul din Moldova a fost informat despre pregătirile ce au loc în Rusia pentru ziua unică de vot, 18 septembrie curent, cînd vor avea loc inclusiv alegerile în Duma de Stat.

În cursul întrevederilor, părţile au dat o apreciere pozitivă eforturilor de stabilire a unor contacte mai strînse în sfera politică şi economică a Moldovei şi Rusiei.

Întrevederile au avut loc într-o atmosferă constructivă şi amicală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă