PSRM

11 martie 2021

Vladimir Odnostalco: Inițiativa Maiei Sandu este o tentativă de genocid a pensionarilor

O tentativă de genocid. Așa a comentat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, inițiativa președintelui Maia Sandu de a anula indexarea bianuală a pensiilor și prestațiilor sociale.

Vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a declarat că această inițiativă este una periculoasă și a fost propusă la indicația structurilor internaționale.

”Doamna președinte a propus anularea indexării de două ori pe an și revenirea la indexarea din aprilie la nivelul de 3,7%. Așa ceva nu trebuie să se întâmple. Nu trebuie să cedăm presiunilor structurilor internaționale”, a spus Odnostalco.

Deputatul o acuză pe Sandu că încearcă să folosească aceleași metode pe care le-a utilizat la vremea lor Filat, Ghimpu și Plahotniuc.

”Nu putem anula indexarea semianuală a pensiilor. Acestea sunt metodele guvernărilor AIE, ale lui Plahotniuc, Ghimpu și Filat. Nu se schimbă nimic. Doar oamenii s-au schimbat. Maia Sandu utilizează aceeași metodologie. Toți sun de o mamă făcuți”, a menționat socialistul.

Deputații PSRM au venit cu o inițiativă legislativă prin care propun modificarea modalității de indexare a pensiilor și altor prestații sociale. Potrivit proiectului de lege, coeficientul de indexare a pensiilor, în aprilie, va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. În baza calculelor prezentate de PSRM, în acest an, la 01 aprilie, indexarea va fi de 3,89%, iar în octombrie – de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7% anual.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă