PSRM

02 noiembrie 2021

Vicespeakerul: Starea de urgență în energetică trebuie să fie anulată

Vicespeakerul parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea consideră că starea de urgență în sectorul energetic ar trebui să fie anulată, întrucât problema gazelor naturale a fost soluționată și nu există necesitatea prelungirii acesteia. El a făcut această declarație în cadrul emisiunii televizate „Interviul săptămânii” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

“Starea de urgență în sectorul energetic a fost instituită pentru a capitaliza „Energocom” prin cele 1,7 miliarde de lei, pentru a achiziționa niște volume neînsemnate de gaze naturale la un preț triplu, pentru a achiziționa gaze naturale „pe cale politică” și, bineînțeles, cineva trebuie să răspundă pentru toate aceste lucruri. Noi considerăm că trebuie să fie respectată acea transparență faimoasă despre care reprezentanții guvernării actuale strigau foarte tare la alegeri, în special în ceea ce ține de cheltuirea banilor publici, și noi dorim să știm, unde a plecat fiecare leu”, a subliniat Vlad Batrîncea.

“Pentru ședința de joi a parlamentului, noi pregătim mai multe inițiative, inclusiv anumite măsuri de anchetă, pentru că parlamentul are competența de a crea o comisie de anchetă pentru a stabili, cine și cum a luat decizii și cum s-au cheltuit banii publici. Însă astăzi, cu certitudine, starea de urgență trebuie să fie anulată, pentru că problema gazelor naturale a fost soluționată. Noi trebuie să revenim la situația normală, când orice cheltuieli bugetare trec nu numai prin guvern, dar și prin parlament, prin comisiile parlamentare iar presa și cetățenii pot obține informațiile corespunzătoare”, a spus vicespeakerul parlamentului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă