PSRM

24 septembrie 2019

Vice-președintele Bundestagului al RFG a anunțat deschiderea țării sale pentru a oferi suport în continuare Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a avut astăzi o întrevedere cu vice-președintele Bundestagului al Republicii Federale Germania, Hans Peter Friedrich în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

În cursul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din țară și mersul reformelor. Zinaida Greceanîi a menționat că în premieră stînga și dreapta politică învață să guverneze împreună, în beneficiul locuitorilor țării.

”Majoritatea parlamentară nu a fost creată ușor, iar scopul nostru este să o păstrăm și să aducem rezultate pe măsura așteptărilor oamenilor”, a spus șeful Legislativului RM.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Germaniei pentru suport, inclusiv în deblocarea macrofinanțării pentru Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a optat pentru aprofundarea cooperării pe dimensiunea parlamentară și a invitat investitorii germani în țara noastră, menționînd condițiile favorabile mediului de afaceri existente în Moldova.

La rîndul său, oficialul german a menționat importanța unor relații interparlamentare bune și a unei cooperări pe toate dimensiunile. El a anunțat deschiderea țării sale pentru suport plenar pentru Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă