PSRM

21 mai 2020

Vasile Bolea solicită ca Iurie Reniță să fie tras la răspundere penală pentru calomnie

Deputatul PSRM Vasile Bolea va depune o plângere la Procuratura Generale pe numele parlamentarului Iurie Reniță. Acesta îl acuză de defăimare și denunț fals. Despre aceasta Vasile Bolea a anunțat în cadrul unui briefing de presă.

„Mai devreme a vorbit inclusiv despre mine, învinuindu-mă de faptul că am luat unele împrumuturi și acești bani i-am donat în campania pentru alegerile prezidențiale în 2016, pentru concurentul electoral, Igor Dodon.

Aceste lucruri sunt niște falsuri. La 15 mai, am făcut interpelare în adresa Comisiei Electorale Centrale ca să ofere informații oficiale dacă în campania electorală din 2016, eu am făcut donații pentru susținerea lui Igor Dodon. În răspunsul CEC se spune că în rapoartele financiare pentru campania electorală a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 2016, dvs ca donator nu vă regăsiți”, a spus Vasile Bolea.

Totodată, Vasile Bolea a menționat că prevederile art.311 din Codul penal prevăd sancțiuni pînă la 5 ani de pușcărie pentru calomnie, ponegrire și denunțuri false. Prin urmare, acesta intenționează să înainteze la PG un demers în acest sens.

“Evident că nu am fost doar eu ținta acelor atacuri din partea individului respectiv. Dar sper că și ceilalți colegi de-ai mei care, la fel au fost vizați, vor depune interpelările necesare pentru ca acest individ să fie tras la răspundere penală conform legii”, a conchis deputatul .

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă