PSRM

04 iulie 2022

Vasile Bolea a participat la ședința Comitetului Adunării Parlamentare a OSCE

Deputatul socialist Vasile Bolea a participat pe 3 iulie curent la lucrările comitetului comun pentru economie, știință, tehnologie și ecologie, care s-a desfășurat în cadrul celei de-a 29 sesiuni a Adunării Parlamentare OSCE.

Deputatul a declarat pe o pagină a sa de socializare că în cadrul reuniunii au fost discutate problemele economice legate de ruperea lanțurilor logistice de furnizare a resurselor energetice. Potrivit deputatului, majoritatea delegaților din statele membre ale AP OSCE sunt îngrijorați de această situație dificilă.

”Majoritatea vorbitorilor au expus ideea că politica sancțiunilor bate puternic în țările care nu sunt parte a conflictelor, țărilor cu o economie mica. În ceea ce ține de rezolvarea problemelor energetice, majoritatea delegaților recunosc că pe termen scurt nu există alternativă hidrocarburilor. Însă pe termen lung, vorbitorii remarcă, că țările membre trebuie sa întreprindă măsuri în vederea dezvoltării generării energiei din surse regenerabile în așa mod ca până în anul 2050, cel puțin 50% din consumul de energie sa fie produs din surse regenerabile”, a specificat Vasile Bolea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă