PSRM

14 decembrie 2021

Vasile Bolea: După avizul Comisiei de la Veneția, ministrul Justiției și judecătorii Curții Constituționale trebuie să-și dea demisia

”Guvernarea PAS a profanat reforma în justiție, iar ministrul Justiției și judecătorii Curții Constituționale trebuie să-și prezinte demisia”. Declarația a fost făcută astăzi de socialistul, Vasile Bolea, vicepreședintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, în urma avizului critic al Comisiei de la Veneția cu privire la modificările efectuate de PAS la Legea Procuraturii Republicii Moldova.

”Pe 13 decembrie, Comisia de la Veneția a publicat un aviz negativ cu privire la modificările operate de PAS în această vară la Legea Procuraturii Republicii Moldova.
Aceleași concluzii le-am făcut și noi în această vară, când am anunțat că amendamentele la Legea Procuraturii au fost efectuate de PAS cu un singur scop – să numească un Procuror General de buzunar și să subordoneze politic o instituție importantă pentru țara noastră precum Consiliul Suprem al Procuraturii”, a spus Vasile Bolea.

Deputatul a menționat că prin modificările operate la legea procuraturii, actuala guvernare a instituit un regim totalitar în țară, unde cetățenii nu pot fi în siguranță.

„Judecând după faptul cum se procedează cu Procurorul General, orice cetățean al țării noastre poate concluziona că s-ar putea pomeni în aceiași situație, în condițiile în care justiția este una televizată, iar prezumția de nevinovăție nu se respectă”, a subliniat socialistul.

Totodată, Vasile Bolea a atras atenția asupra unor concluzii ale Comisiei de la Veneția, care se referă la componența și rolul Consiliului Superior al Procurorilor, necesitatea includerii procurorului General și a procurorului Găgăuziei în componența CSP, procedura de evaluare a activității Procurorului General, posibilitatea demisiei automate a procurorului General și a adjuncților săi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă