PSRM

18 ianuarie 2022

Vasile Bolea intenţionează să se adreseze către CC în privinţa proiectului de amendamente la Legea cu privire la avocatură înaintat de PAS

Vasile Bolea, deputat al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, intenţionează să se adreseze către Curtea Constituţională cu solicitarea de a verifica constituţionalitatea proiectului de lege prin care PAS are de gând să anuleze garanţiile independenţei avocaţilor, consolidate prin lege. Despre aceasta deputatul a scris pe pagina sa din reţelele de socializare.

„Vreau să reamintesc reprezentanţilor PAS, cum avocaţii care apărau şi luptau împotriva fărădelegilor lui Plahotniuc se pomeneau cu dosare penale. Ei au uitat. Dar avocaţii nu uită. Şi cetăţenii supuşi umilinţei alături de apărătorii lor nu au uitat nimic. Am avertizat-o pe doamna Stamate şi ceilalţi colegi din PAS că adoptarea acestui amendament este o greşală mare. N-au dorit să asculte. Au încălcat prevederile legii cu privire la actele normative. Această lege prevede că nu poţi modifica în decurs de 6 luni o prevedere din lege care a fost modificată sau introdusă recent. Au scuipat în lege.

Astfel, au neglijat şi unele prevederi din hotărârile Curţii Constituţionale referitoare la respectarea procedurilor de adoptare a actelor normative.

În calitate de deputat al Parlamentului, dar şi de avocat, în cazul în care „guvernarea galbenă” nu va ceda şi va duce totuşi până la capăt mârşăvenia aceasta, îmi iau angajamentul că voi înainta o sesizare în adresa Curţii Constituţionale cu solicitarea de a verifica constituționalitatea prevederii prin care PAS a anulat garanţiile de independenţă a avocaţilor, consfinţite în Legea cu privire la avocatură”, a scris deputatul socialist.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă