PSRM

25 iulie 2017

Vasile Bolea: Prin implementarea sistemului mixt de vot am făcut încă un pas pentru reintegrarea țării

”Prin implementarea sistemului mixt de vot am făcut încă un pas pentru reintegrarea țării”, a declarat în cadrul conferinței de presă din data de 24 iulie, deputatul în Parlament din partea fracțiunii PSRM, Vasile Bolea.

Potrivit lui, grupul juridic al PSRM a lucrat intens în sesiunea de primăvară-vară la elaborarea proiectelor de legi. Pe domeniul juridic au fost înregistrate 17 proiecte de legi.

”Pe lângă asta, am acordat asistență juridică nu numai cetățenilor, dar și  colegilor nostri, care au venit cu diferite idei de îmbunătățire a legislației, a situației dintr-un domeniu sau altul”, a menționat socialistul.

Deputatul a subliniat că principalul  proiect care a fost abordat și votat în această sesiune, a fost proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. El s-a discutat intens, iar ideile propuse societății au fost în sfârșit votate.

”Am reușit să nu admitem trecerea sistemului uninominal propus de Partidul Democrat. A fost posibil ca în acest proiect să introducem unele mecanisme prin care să le acordăm cetățenilor noștri, celor din diasporă și din Transnistria, dreptul să își aleagă deputații săi, în așa mod ca vocea lor să fie auzită la următoarele alegeri parlamentare. Astfel am făcut încă un pas pentru reintegrarea țării noastre”, a adăugat Vasile Bolea.

Totodată, deputatul a menționat cu regret că proiectele ce țin de UTA Găgăuzia au fost modificate substanțial de către guvernare. Pe ultima sută de metri a fost denaturat conceptul acestor legi.

”Noi am optat pentru acel concept care a fost inițial agreat și înregistrat prin proiecte de legi cu Adunarea Populară a Găgăuziei. Dar, din păcate, guvernarea a mers ca de fiecare dată pe o altă abordare, încercând să denaturize acel concept de bază, ca să nu rezolve problemele cu care se confruntă în general Autonomia Găgăuză” , a menționat deputatul.

În concluzie, Vasile Bolea a remarcat faptul că, deputații socialiști au înregistrat 7 sesizari la Curtea Constitutională și 4 moțiuni simple. Pe viitor, fracțiunea intenționează să acționeze în judecată Ministerele Educației și Sănătății, pe unele aspecte ce au o importanță majoră pentru cetățenii noștri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă