PSRM

11 februarie 2021

Vasile Bolea, despre programul de guvernare propus de Gavrilița: Minciună, ipocrizie și populism

Minciună, ipocrizie și populism. Această calificare a fost dată de deputatul PSRM, Vasile Bolea, programului de guvernare ”Moldova Bună” prezentat, astăzi, în Parlament, de candidatul la funcția de premier Natalia Gavrilița, desemnată de președintele Maia Sandu.

”Moldova bună este atunci, când candidații la funcția de ministru învață la facultate și pe merite își primesc diplomele de studii de masterat. Moldova bună este atunci, când rudele apropiate ale unor candidați la funcția de ministru nu figurează în calitate de bănuiți, învinuiți în dosarul furtului miliardului. Moldova bună este atunci, când membrii Guvernului desemnat nu-și ascund casele și averile prin offshor, iar valoarea imobilelor nu este una fictivă și achită toate impozitele”, a declarat Bolea.

Potrivit deputatului, Moldova bună este atunci și când cetățenii țării sunt respectați indiferent de naționalitate, limba vorbită, dar nu când se iese la tribună și spune în rusă că le vor fi respecte drepturile, iar peste ceva timp se face invers.

”Moldova bună este atunci când candidații la funcția de membru al guvernului respectă legea și vin pregătiți cu toate actele în regulă aici în parlament, dar nu se ascund și spun că nu vor să participe la acest exercițiu. Moldova bună este una prosperă, atunci când avem grijă de copii și nu închidem școlile, avem grijă de cetățenii care au nevoie de asistență medicală, dar nu venim cu programe de închidere a spitalelor. Moldova bună este atunci când avem grijă de bătrânii noștri”, a menționat Bolea.

Deputatul susține că acest program este un program al mincinoșilor, ipocriților și populiștilor.

”Prima minciună – nu vom veni la ședința Parlamentului. Aceștia din dreapta (deputații PAS) au venit și au spus că noi desemnăm, dar la ședință nu venim. Ce caută ei aici? Mincinoșii! Toți cetățenii văd acum. O altă minciună.

Vom reforma justiția. Ați reformat -o anterior, cu rudele voastre, etc. Toți azi vreți să reformați ceea ce ați reformat în 2016. Când ați fost profesioniști, în 2016 sau astăzi? Altă ipocrizie și minciună. Vom aduce oameni onești în instituțiile statului. Ce vedem oameni condamnați penal în instituția prezidențială, care au avut interdicție de la ANI, care își ascund averile. Iată această este ”Moldova bună”, dar de fapt ei vor să aducă minciună, ipocrizie și populism. Atunci când am văzut lista acestui guvern, m-am gândit dar poate să-i votăm, să le dăm posibilitate la acești ”двоечничь” să se manifeste și cetățenii să-i vad cât de mincinoși, ipocriți și necărturari sunt”, a declarat parlamentarul, care a adăugat că fracțiunea PSRM nu va susține Guvernul Gavrilița.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă