PSRM

03 februarie 2022

Vasile Bolea, despre candidatul PAS la șefia CNA: Dl Rusu figurează în convorbirea cu Viorel Morari, făcută publică de Stoianoglo

Candidatul PAS la funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, figurează într-un dosar, pe care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, l-a făcut public la ultima sa conferință de presă, după care a fost arestat. Despre aceasta a amintit deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea, în timpul ședinței Parlamentului, unde este examinată candidatura lui Rusu.

„Domnul Rusu figurează în convorbirea cu Viorel Morari, fost șef al Procuraturii Anticorupție. Despre aceasta, la ultima conferință de presă a vorbit procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Referitor la capitolul de integritate, dl Rusu e ok sau totuși aveți și alte candidaturi care ar putea să ocupe acest post?”, a întrebat Bolea.

Iulia Rusu a confirmat informația, dar spune că discuția dintre el și Viorel Morari a fost una de informare.

„La acea etapă eram activ implicat în monitorizarea evenimentelor din Justiție, ca reprezentant al societății civile. Mesajele nu erau decât altceva să explice în detalii, dacă este persecutat, dacă familia este persecutată. Întrebări generale”, a spus Rusu.

Amintim că în ultima sa conferință de presă, Alexandr Stoianoglo a făcut mai multe dezvăluiri despre dosarul în care este vizat fost șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Potrivit lui Stoianoglo, o punte de legătură dintre Morari și presa din Moldova era vicedirectorul IPRE, Iulian Rusu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă