PSRM

30 martie 2023

Vasile Bolea: deblocarea sistemului judecătoresc poate avea loc doar prin consens politic

Astăzi în plenul Parlamentului, Vasile Bolea, deputat PSRM a expus poziția cu privire la reforma justiției, promovată de actuala Guvernare și soluțiile de deblocare a sistemul judecătoresc.

Vasile Bolea a menționat că în urma reformei implementate de PAS situația în domeniu a devenit critică, în care avem ”instanțe judecătorești blocate în municipiul Chișinău, din cauza că Președintele Maia Sandu a refuzat să semneze decretul privind numirea a peste 24 de judecători, Curtea Supremă de Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii blocate, judecători plecați din sistem etc”.

Vasile Bolea consideră că o parte din vină pentru această situație o poartă judecătorii, dar în cea mai mare parte – sistemul politic și anume majoritatea parlamentară care în dorința de a acapara sistemul de justiție au făcut multe greșeli.

Vasile Bolea afirmă că sistemul judecătoresc necesită o resetare, „dar, trebuie de avut discuții sincere cu reprezentanții sistemului judecătoresc pentru a găsi un consens larg pe problemele existente, așa cum ne îndeamnă de fiecare dată Comisia de la Veneția când noi le transmitem spre expertizare proiecte de legi”, a concluzionat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă