PSRM

16 octombrie 2020

Comitetul de la Washington funcționează

Despre incapacitatea candidaților din opoziție de a face campanie civilizată

Campania pentru candidații la alegerile prezidențiale tocmai a început și mulți candidați au umplut deja toate televiziunile cu o grămadă de minciuni și prostii. Dar cel mai interesant lucru este că în acest război unde toți se luptă împotriva celorlalți,  Sandu a reușit să adune un adevărat cartel de hoți și oligarhi …

Fake-uri și provocări ale celor de dreapta

Săptămîna trecută, cei de dreapta au organizat mai multe provocări ticăloase și o explozie de fake-uri.

 1. Arestarea a doi ofițeri de poliție de către autoritățile auto-proclamatei Republici Moldovenești Transnistrene. Mai multe personalități proeminente din fostele forțe de securitate moldovenești au fost implicate în operațiune – un politician bun de clanță, un ambasador și mai mulți cetățeni din nerecunoscuta RMT. Datorită intervenției rapide a lui Igor Dodon, polițiștii au fost eliberați. Provocarea a eșuat. Reacția echipei doamnei Sandu a surprins. La început, ei urlau că, din cauza neglijenței criminale a lui Dodon, bandiții din Tiraspol puneau mîna pe cetățenii noștri. Cînd cei doi polițiști au fost eliberați, au început să strige în gura mare că a fost o operațiune planificată de Dodon.
 2. A urmat a doua „operațiune specială” – o încercare de a aranja o provocare cu un pensionar, care ar fi fost bătut de paza de stat a președintelui. Dar sabotajul a eșuat. Cetățenii au huiduit provocatorii. Scandalul nu s-a primit.
 3. Dar cel mai zgomotos sabotaj a fost minciuna despre întîlnirea dintre Dodon și Plahotniuc din Grecia, care ar fi avut loc în august 2020. Minciuna a fost postată de site-ul lui Plahotniuc Ziarul Național, „faptele” au fost oferite de lacheul lui Plahotniuc – Usatîi. În aceeași zi, Interpolul din Grecia a negat această prostie. S-a dovedit că V. Plahotniuc nu mai fusese în Grecia din 2016. Cu toate acestea, TV 8 – postul care slujește Maiei Sandu a difuzat acest fals, dedicîndu-i o emisiune întreagă.

Cu toate acestea, pe 12 octombrie, acești clovni au primit o lovitură semnificativă. Procuratura Generală a anunțat că proprietatea oligarhului V. Plahotniuc din România, Franța și Elveția, în valoare totală de aproximativ 160 de milioane de lei, va fi arestată. Procurorii au adunat o cantitate suficientă de probe și i-au convins pe judecători că Plahotniuc era beneficiarul proprietății. În special, este vorba despre vile din țările menționate, precum și despre 5 mașini și o barcă cu motor. De asemenea, vor fi arestate 9 apartamente înregistrate pe numele soției sale și 4 mașini înmatriculate în Republica Moldova. Mai simplu spus, autoritățile depun toate eforturile pentru a-l reține pe Plahotniuc și a-i aresta conturile, în timp ce opoziția în frunte cu Sandu și Usatîi face tot ce poate pentru a salva oligarhul.

Deja de cîteva luni, R. Usatîi sincronizează toate acțiunile sale cu M. Sandu. În principiu, nu este nimic ciudat în acest sens. Amîndoi au colaborat cu Plahotniuc, ambii au legături cu Departamentul de Stat. Plahotniuc a deschis și închis dosare penale pentru amîndoi.

Dosare fabricate în Rusia

Pe 21 septembrie V. Kulminski, consilierul M. Sandu și al lui I. Leancă, a decis să arunce o găleată de zoi asupra lui I. Dodon. În acest scop, el a scris un articol întreg la Carnegie Moscow Center (Moscova). Acest centru este cunoscut pentru opiniile sale liberale și anti-Putin (am spune anti-rusești). Principalele teze ale lui Kulminski uimesc prin cinismul lor:

1) Dodon a format o alianță cu Plahotniuc încă din 2014.

2) Dodon nu și-a îndeplinit promisiunile făcute Rusiei despre confederația și legalizarea armatei ruse.

3) Dodon nu își va îndeplini promisiunile față de Rusia, deoarece vor fi organizate proteste și “Maidan”.

4) Regimul lui Dodon este corupt. Rusia nu are pentru ce să-l susțină și să se murdărească.

Acum să clarificăm cîteva detalii:

 1. Cică Dodon ar fi fost într-o alianță cu Plahotniuc. Cu toate acesta, el l-a demis pe Plahotniuc din funcția de vicepreședinte al Parlamentului în 2012, a protestat timp de un an împotriva numirii lui Plahotniuc în funcția de prim-ministru în 2016, l-a alungat din Republica Moldova în 2019. Dar iată Sandu, cică, s-a luptat cu Plahotniuc, fiind la guvernare cu el din 2012, da?
 2. Și cînd a promis Dodon o confederație, legalizarea armatei ruse? Cred că delirați, stimate domn.
 3. „Dodon nu își va îndeplini promisiunile pentru că vor fi organizate proteste și Maidan”. Și cine va organiza protestele, domnule Kulminski, nu vreți să concretizați? Oare nu M. Sandu amenință cu proteste dacă forțele pro-ruse cîștigă? Nu ea a fost cea care a susținut protestele combatanților care au promis că vor tăia capetele transnistrienilor și îi vor arunca în fața parlamentului? Oare nu Sandu a exclus limba rusă din școli, a declarat că Antonescu este un personaj istoric, a propus guvernului inițiativa de a stabili pe 23 august o Zi de doliu pentru victimele regimurilor comuniste și fasciste totalitare? Și nu este ea împotriva reîntoarcerii posturilor rusești de televiziune în Republica Moldova, împotriva reparării memorialului Eternitate, împotriva oricărei mișcări spre UEEA?
 4. „Regimul lui Dodon este corupt”. Anterior, Kulminski a scris că și regimul Putin este corupt. Despre regimul lui Lukașenco în general tac. Pe scurt, regimul corupt al lui Putin nu trebuie să-și susțină aliații, pentru că și ei sunt corupți. Trebuia să susțină regimul lui Plahotniuc din 2009 pînă în 2015. El cică, a fost sincer, pentru că doamna Sandu era acolo. Apropo, datorită lui Kozak, regimul lui Plahotniuc a fost lichidat de la putere. Și astăzi Sandu a format o alianță cu partidele lui Candu, Plahotniuc, Șor, pe care a promis că le va înfunda.

Și ultima întrebare. Domnule Kulminski, în perioada guvernului Leancă, unde erați consilier, numai fiți onest?

Despre jocul lui Usatîi și Sandu

Deja de cîteva luni, R. Usatîi își sincronizează toate acțiunile cu M. Sandu. În principiu, nu este nimic ciudat în acest sens. Amîndoi au colaborat cu Plahotniuc, ambii au legături cu Departamentul de Stat. Plahotniuc a deschis și închis dosare penale pentru amîndoi. Sandu este cetățean al României. Unele canale Telegram au scris despre Usatîi că are și pașaport român din 2019. Usatîi a fost folosit de Plahotniuc pentru a-l distruge pe Filat, apoi pe Dodon. Sandu a fost aruncat în flancul drept pentru a preveni creșterea lui Năstase, care era prea emoțional și scăpat de sub control, inclusiv și pentru Departamentul de Stat.

Ambii au fost implicați în escrocheriile Plahotniuc. Și dacă Sandu este implicat în frauda cu aeroportul și alocarea a 5,4 miliarde de lei către băncile lui Șor, atunci Usatîi este complice al lui Plahotniuc în Laundromat, retragerea a 500 de miliarde de ruble din Rusia. Și cele mai recente informații de la Ministerul Afacerilor Interne ale Federației Ruse vorbesc despre un nou caz – traficul de droguri din Maroc.

De aceea, colaborarea lor a fost inevitabilă și vizibilă în multe feluri:

 • Au site-uri aproape identice.
 • Au aceiași consultanți români care au lucrat și pentru Plahotniuc. Sunt conduși de Andrei Stoicu, un consultant apropiat lui Plahotniuc, care l-a ajutat să-l distrugă pe Filat. Reamintim că procurorul lui Plahotniuc V. Morari o consultă pe M. Sandu, oferindu-i dovezi compromițătoare împotriva adversarilor săi.
 • Au aceleași mesaje și promisiuni: “Jos Dodon”! Sandu practică peste tot gestul lui Usatîi – 2 degete în sus imit]nd litera “V”. Presupun că “V” de la Vladimir, sau cum?
 • Același posturi de televiziune îi promovează pe Usatîi și Sandu-TV 8, Jurnal TV, PROTV, TVR.
 • Fac declarații comune – împotriva deschiderii secțiilor de votare în Rusia. Apropo, această afirmație l-a pus pe Usatîi într-o poziție idioată. Se primește că este împotriva cetățenilor noștri din Rusia?! Acei cetățeni care l-au susținut și i-au condus partidul către victorie la alegerile locale din 2019 din mai multe orașe?!
 • Se apără reciproc: Usatîi spune peste tot că Sandu este cinstită. Însă Sandu și oamenii ei spun că Dodon a provocat problemele lui Usatîi în Rusia.
 • Ambii atacă simultan pe Filat și pe Năstase. Urmăriți interviul cu Igor Popa, avocatul lui Plahotniuc, de la TV8 și Jurnal.
 • Ambii amenință cu proteste post-electorale.

Cînd stăpînul se află în exil

Cu toate acestea, jocurile și combinațiile lacheilor lui Plahotniuc au toate șansele de a eșua.

Pe 6 octombrie, a apărut informația precum Vladimir Plahotniuc nu se poate întoarce în SUA. Informația a fost confirmată de Ambasada SUA în Moldova. El a crezut că va latra spre Rusia și va primi permisiune în Statele Unite? Istoria trebuie învățată, Vladimir Gheorghievici!

În acest context, afirmăm următoarele axiome:

 1. SUA se debarasează întotdeauna de lachei. Acesta este pragmatism – nu există prieteni permanenți, există interese permanente. Cu cît ești mai folosit în jocurile murdare, cu atît sunt mai mari șansele de a fi izgonit.
 2. Cineva este eliminat de la putere și lichidat pe loc. Ceaușescu, Hussein, Gaddafi, Pinochet vor confirma.
 3. Cineva ajunge ca rătăcitor și refugiat: Saakașvili, Guaido, Plahotniuc și, eventual, Poroșenco și Usatîi.
 4. Cineva ajunge să se sinucidă: Boris Berezovski, Irina Slavina, care, apropo, a fost influențată pentru a se sinucide.
 5. Alții părăsesc guvernarea cu rușine și dosare penale, precum Ghimpu, Chirtoacă, Filat și mulți alții.

Prin urmare, pentru a suta oară apelăm la toți rusofobii și indivizii care grohăie Comitetului de la Washington: Domnilor, răzgîndiți-vă. La urma urmei, înțeleptul Felofei a spus: „Două Rome au căzut, a treia stă, iar a patra nu va fi!”. Așa a fost și așa va fi.

Bogdan Țîrdea, politolog

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă