PSRM

01 martie 2021

Vaccinul „Sputnik V” poate fi livrat în Moldova în termen de două săptămâni

Vaccinul rusesc poate fi livrat în Moldova în următoarele două săptămâni. Despre acest lucru a declarat președintele PSRM Igor Dodon. El a spus că un lot de doze poate fi furnizat țării noastre ca ajutor umanitar.

„Se fac eforturi serioase pentru ca vaccinul să ajungă săptămâna aceasta sau următoarea. Există trei modalități de a fi furnizat vaccinul rusesc și nu numai, în Republica Moldova. Prima modalitate – prin donație, așa cum s-a întâmplat cu donația din Occident, și vreau pe această cale să mulțumesc partenerilor români. Sper că va fi o donație și din partea Federației Ruse. A doua modalitate – prin achiziții publice. Nu este necesar de așteptat, trebuie urgent de procurat un milion de doze de vaccin, avem etape de vaccinare clar definite și categorii: persoane în vârstă, medici, profesori. A treia cale – companiile private. După înregistrarea vaccinurilor rusești și occidentale, clinicile și întreprinderile private le pot achiziționa și le pot oferi populației în condiții comerciale”, a explicat Igor Dodon.

Președintele PSRM a mulțumit Federației Ruse pentru decizia de a furniza vaccinul „Sputnik V” Moldovei.

La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția Medicamentului a anunțat despre autorizarea vaccinurilor incluse pe lista de urgență a OMS: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și „Sputnik V”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă