PSRM

19 aprilie 2022

Vad Batrîncea acuză Guvernul PAS că ascunde informațiile despre situația financiară a țării

Guvernul PAS ascunde informațiile despre banii primiți de la partenerii străini. Acuzațiile vin din partea vicepreședintelui Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea. Socialistul a declarat la NTV Moldova că s-au făcut mai multe interpelări oficiale la Guvern, pentru a afla situația financiară a țării, dar nu au primit nici un răspuns.

„Cu părere de rău, dar această guvernare care a promis transparență, consultații publice, fonduri suplimentare, azi nu asigură transparență. Colegii mei au făcut mai multe interpelări la ministerul Finanțelor, la Guvern pentru a înțelege ce bani au venit în R.Moldova, care a fot structura cheltuielilor, unde au fost alocați? Și așteptăm până azi răspunsurile, ceea ce este ilegal, căci deputatul trebuie să fie informat în decurs de 14 zile”, a declarat Vlad Batrîncea.

Secretarul executiv susține că din această cauză au de suferit autoritățile locale, care au organizat ajutoare pentru refugiați, dar nu au primit susținere financiară din partea Guvernului.

„Colegii din raioane au fost pe prima linie, au organizat centre de cazare pentru a ajuta vecinii noștri în această criză, dar când deja a fost vorba de alocări din partea Guvernului, am văzut că ori nu sunt deloc ori doar 20%-30% din ceea ce s-a cheltuit real. De asta întrebăm, unde sunt banii?”, a mai adăugat Vlad Batrîncea.

Deputatul PSRM a mai explicat că societatea trebuie să cunoască în ce mod guvernarea gestionează creditele, pe care le vor întoarce cetățenii Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă