PSRM

15 mai 2020

Vă veți pomeni cu procurorul alături! Mesajul președintelui țării pentru cei care încearcă să cumpere deputații PSRM-PDM

„Atunci când vă veți pomeni cu procurorul alături, să nu vă mirați”. Cu acest mesaj a venit președintele țării, Igor Dodon, către cei, care încearcă să facă trafic de influență și să cumpere deputații PDM și PSRM. În emisiunea “Președintele Răspunde”, șeful statului a spus că sunt informații clare că unii parlamentari socialiști și democrați sunt abordați de grupul PRO Moldova și PP „ȘOR” cu tot felul de „propuneri și oferte”. Totodată, președintele a făcut publice sumele de bani care li se propun aleșilor locali pentru a părăsi PDM.

„Propuneți 10 mii dolari la un primar să treacă la voi și o mie sau două mii de lei la consilieri sătești și 20-30 de mii la consilieri raionali, noi știm lucrul acesta. Vă duce capul pe banii furați din miliard încercați să faceți politică”, a spus președintele.

Președintele mai spus că în prezent PDM și PSRM formează o majoritate solidă din 54 de deputați, plus un parlamentar independent, care prin voturile sale susține Guvernul Chicu. În cazul în care această majoritatea va fi spartă, țara ar putea ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

Traseismul politic ar putea fi interzis prin lege

Președintele țării, Igor Dodon, a propus ca traseismul politic să fie interzis prin lege. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Dodon a declarat că ar fi bine ca aceste prevederi legale să fie aprobate până la următoarele alegeri parlamentare.

„Să votăm o lege prin care să interzicem trecerea unui deputat dintr-o fracțiune în alta. Eu știu că trebuie la nivel de Constituție, dar hai să ne gândim la niște penalități. De exemplu, patru ani de zile să nu aibă dreptul să creeze o altă fracțiune. Lasă-l să umble brambura pe coridoarele Parlamentului. Să restituie cheltuielile, care au fost în campania electorală per deputat la partidul pe care l-a promovat și alte lucruri”, a spus Igor Dodon.

Declarația a fost făcută în contextul plecării masive a unor deputați PDM la grupul parlamentar PRO Moldova și PP “ȘOR”.

„Scopul grupării lui PlahotniuC, Șor și Candu este ca să aibă 25 deputați în parlament ca PSRM-PD să nu aibă majoritate, cei de dreapta să nu aibă majoritate, și să înceapă să negocieze când cu voi, când cu noi. Așa a făcut Plahotniuc în 2010 când a jucat între Voronin și Filat. Știți ce s-a întâmplat cu Voronin și Filat? Unde sunt ei acum?”, a spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă