PSRM

13 octombrie 2021

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor consideră reținerea procurorului general al Moldovei – o fărădelege

Arestarea lui Alexandr Stoianoglo, procurorul general al Moldovei care a fost suspendat din funcție, demonstrează faptul că autoritățile țării merg pe calea fărădelegii și a nelegiuirii. Despre aceasta a declarat reporterului TASS, Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al Femeilor.

„Guvernarea trebuie să înțeleagă că o asemenea fărădelege și represiunile politice nu vor duce la nimic bun, a menționat ea. Ar fi fost bine dacă guvernarea ar fi ales o cale legală, deoarece faptul că „au venit” la procurorul general, că o oarecare presă galbenă a scris ceva undeva – nu este un temei pentru a iniția un dosar și pentru a reține procurorul general. Acesta este, practic, un dezastru”.

Săptămâna trecută, Stoianoglo a fost acuzat de abuz de serviciu, corupție și alte infracțiuni, după care a fost reținut pentru 72 de ore. Judecătoria Chișinău a refuzat să accepte cererea de a-l aresta pe un termen de 30 de zile și l-a plasat în arest la domiciliu.
Fostul procuror general nu a recunoscut acuzațiile ce i-au fost incriminate, declarând că în spatele acestei arestări se află președintele țării, Maia Sandu, care vrea să stabilească un control asupra Procuraturii Generale. Anterior, cei doi au făcut un schimb de declarații tăioase. Sandu a subliniat faptul că alegătorii săi așteaptă de la guvernare o luptă decisivă împotriva corupției și l-a acuzat pe procurorul general de ineficiență și lipsă de rezultate în câteva dosare de rezonanță. Stoianoglo a declarat că președintele Moldovei și colegii acesteia îi cer să inițieze urmărire penală împotriva politicienilor din opoziție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă