PSRM

29 septembrie 2016

Ungaria poate servi exemplu pentru Moldova în ceea ce priveşte respectarea intereselor naţionale

Igor Dodon, Preşedintele PSRM, şi Andrei Neguţa, ambasador, vice-preşedinte al fracţiunii parlamentare a PSRM  a avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi.

Oficialii au făcut un schimb de opinii vizavi de mersul campaniei electorale, despre situaţia social-politică şi economică din Moldova.

Igor Dodon l-a informat pe diplomat că astăzi a fost înregistrat de CEC în calitate de candidat la funcţia de preşedinte, iar începînd cu ziua de mîine va fi prezentată platforma electorală şi se va da startul campaniei electorale.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a reiterat opinia PSRM că Ungaria este un exemplu de ţară membră a UE care poate să insiste şi să obţină respectarea intereselor statului, intereselor sale naţionale şi a cetăţenilor săi. “Ştim că Guvernul Ungariei pledează pentru relaţii bune cu Federaţia Rusă, pentru revenirea mărfurilor sale pe piaţa rusă. Cred că Ungaria ar fi un exemplu pentru noi în ceea ce ţine de păstrarea şi impunerea pe toate căile posibile a respectării intereselor sale naţionale”.

În context, Igor Dodon a reconfirmat interesul pentru amplificarea relaţiilor moldo-maghiare în toate sferele de interes reciproc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă