PSRM

13 decembrie 2019

Ungaria este un bun prieten al Moldovei în Uniunea Europeană

Budapesta, 13 decembrie 2019 – Republica Moldova are un prieten de încredere în Uniunea Europeană, un partener deschis să ne susțină și sincer în relația bilaterală moldo-ungară, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, care efectuează o vizită oficială în Ungaria.

În urma discuțiilor cu oficialii ungari, a fost stabilit obiectivul de intensificare a dialogului pe dimensiunea social-umanitară. Părțile examinează formula de cooperare pe programe de îmbunătățire a asistenței sociale, educație, schimb cultural, suport pentru tineri și familiile cu mulți copii.

De asemenea, urmează să fie împărtășită experiența Ungariei în reglementări pe domeniul agricol, susținere și promovare a producătorilor autohtoni. Pentru realizarea acestor obiective a fost propus un program de asistență și expertiză pentru Republica Moldova pentru ajustarea normativă și preluarea bunelor practici sectoriale.

În cadrul întrevederilor cu oficialii unguri au fost abordate subiecte ce vizează piața comunitară, standardele de calitate și securitate alimentară, probleme de mediu și asigurare cu apă potabilă, dar și irigare.

Președintele Parlamentului efectuează, în perioada 11-14 decembrie curent, o vizită oficială în Ungaria. Din delegația parlamentară fac parte președintele comisiei agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei nominalizate Vladimir Bolea și președintele comisiei administrației publice Vasile Bîtcă.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut întrevederi cu László Kövér, președintele Adunării Naționale a Ungariei, președintele Ungariei János Áder, Ministrul Resurselor Umane Miklós Kásler și cu István Jakab, vicepreședinte al Adunării Naționale și președinte al Grupului de prietenie cu Europa de Sud-Est. De asemenea, Președintele Parlamentului a avut o serie de întrevederi cu oficiali din Guvernul Ungar, la ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, ministerul Finanțelor și ministerul Agriculturii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă