PSRM

24 mai 2021

Un nou sondaj arată că Igor Dodon, Vladimir Voronin și Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere a moldovenilor

Șeful statului Maia Sandu și ex-președintele țării Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor Republicii Moldova, arată datele sondajului Vox Populi – Mai 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Studiul arată că în Maia Sandu au încredere 33,7 la sută din cetățenii deciși, iar în liderul PSRM, Igor Dodon –31,4%. Pe locul trei s-a clasat comunistul Vladimir Voronin, pentru care s-au expus 7,7%. Liderul PCRM este urmat în clasament de speakerul Zinaida Grceanîi – cu 6 procente.

Topul politicienilor cu cea mai mare încredere din partea populației este urmat de Ilan Șor – cu 5,6 la sută și primarul Capitalei, Ion Ceban – cu 5,3 procente. În clasament apare și Renato Usatîi – cu 5%, și liderul PPDA, Andrei Năstase – cu 2,2%. Totodată, 3,1 procente din respondenți au declarat că au încredere în alte candidaturi.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 14-22 mai, pe un eșantion de 1183 de persoane, cu o eroare maximă de 3,0%. Studiul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional „Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est”, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă