PSRM

21 octombrie 2021

Un deputat BCS l-a întrebat pe ministrul Litvinenco de ce persecută procurorii care au investigat implicarea soacrei sale în furtul miliardului

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, i-a atras atenția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, că are o atitudine selectivă în ceea ce privește procurorii. Parlamentarul a remarcat, în cadrul dezbaterii asupra moțiunii simple, că în timp ce unii procurori care au intentat dosare la comandă sunt promovați în funcții cei care au investigat implicarea soacrei sale în furtul miliardului sunt blamați de actuala guvernare.

”Deja de trei luni ne spuneți la ce vizați, dar vrem să auzim ce rezultate aveți. Spuneți că sunteți luptător pentru integritatea Procuraturii, dar vreau să aflu ce părere aveți despre numirea lui Vladislav Bobrov în funcția de procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Opinia publică cunoaște că Bobrov este procurorul lui Viorel Morari, care a executat ordinele de intentare a unor dosare la comandă, cum este cel împotriva Antifa. Sau vă interesează doar integritatea și profesionalismul profesionalismului care au stabilit implicarea soacrei dumneavoastră în dosarul furtului miliardului?”, a întrebat deputatul.

Amintim soacra lui Sergiu Litvinenco a figurat în dosarul furtului miliardului. Potrivit unor investigații jurnalistice, în 2014, soacra deputatului PAS deținea funcția de contabil la Victoriabank. Maria Iovu ar fi autorizat depunerea unor plasamente interbancare de 2,45 de miliarde de lei în BEM. Banii, ulterior, au fost sustrași din BEM de către companiile controlate de Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc și transferate pe conturile unor companii off-shore. În acest mod, Victoriabank ar fi beneficiat de 2,45 de miliarde de lei din garanțiile de stat.

Jurnaliștii de investigații au mai scris că dosarul pe numele Mariei Iovu a fost clasat în 2019, când la putere se afla Guvernul condus de Maia Sandu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă