PSRM

14 august 2019

Un consilier socialist a propus o soluție pentru problema ambuteiajelor din Chișinău

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Alexandr Odințov s-a expus pe marginea propunerii Ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de a începe ziua de muncă în capitală la ora șapte dimineața pentru a reduce ambuteiajele.

În general, consilierul a salutat dorința ministrului de a descongestiona traficul de pe străzi, menționînd că „într-adevăr, o astfel de idee a fost implementată cu succes în țările occidentale. Mai mult, această idee a fost realizată cu succes și în perioada sovietică … atunci activau numeroase uzine și fabrici, iar autoritățile cunoșteau exact numărul de lucrători și cîte unități de transport public erau necesare și în acest caz a fost posibil ca ziua de muncă să înceapă la ore diferite la diverse fabrici”.

Astăzi, nu avem nici măcar date aproximative cu privire la numărul de mașini care nu sunt înmatriculate în capitală și intră zilnic în oraș, sau cel puțin numărul de polițiști care se deplasează la serviciu cu mașinile. În aceste condiții, schimbarea începutului zilei de lucru la ora 7 dimineața, fără cercetări precise, nu are rost, deoarece vor apărea probleme suplimentare, de exemplu activitatea grădinițelor și a școlilor.

Alexandr Odințov consideră că este posibilă soluționarea parțială a problemei ambuteiajelor din Chișinău cu ajutorul competenței Ministerului Afacerilor Interne:

– reglementarea competentă a traficului rutier de către INP (implementată parțial);

– sancționarea și evacuarea mașinilor parcate neregulamentar, în special pe principalele rute ale transportului public;

-expertiza efectuată de către Inspectoratul național de patrulare la planificarea amplasării obiectelor cu capacitate sporită de atragere a unui flux mare de transport (pe Decebal – Zelinschi – Sarmizegetuza, se crează deja un colaps rutier – expertiza nu a fost făcută).
– funcționarea exactă a cronometrelor semafoarelor;

– interdicția de intrare a vehiculelor de mare tonaj și a camioanelor pe străzile aglomerate;

… cu privire la multe puncte suplimentare, este necesară colaborarea cu Primăria Chișinău.

Schimbarea începutului zilei de lucru se aplică perfect mașinilor de tonaj mic care deservesc magazinele – e posibil de limitat timpul de descărcare pentru confortul locuitorilor.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă