PSRM

27 aprilie 2017

Un alt studiu a confirmat rating-ul ridicat al socialiștilor

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar vea loc alegeri parlamentare, mai mult de jumătate din voturi le-ar fi obținut partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Sunt datele sondajului, prezentate de către compania Magenta Consulting SRL comandat de Institutul pentru Politici Publice.

Deci, în cazul în care în această duminică ar avea loc alegeri parlamentare, primul loc l-ar ocupa Partidul Socialiștilor pentru care ar vota 43,6% din numărul total de respondenți.

Pe locul doi, cu o diferență destul de mare s-ar plasa Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu pentru care ar vota  32,2% din repsondenți.

Nu ar fi depășit pragul electoral Partidul Politic Platforma „DA“, pentru ei sunt gata să voteze – 5,9% din numărul total de cetățeni. PDM – 4,9% din voturile alegătorilor, Partidul Comuniştilor – 4,3%, „Partidul Nostru“ condus de Renato Usatîi – pentru el sunt gata să voteze 4,1% dintre respondenți și pentru „PPEM“ ar vota 1,7% din populație. Câte un procent ar acumula liberalii și Partidul ȘOR.

Dacă e să transformăm voturile menționate în mandate rezultă că PSRM ar urma să aibă 56 de fotolii în următorul parlament iar PAS – 45. Celelalte partide nu ar fi trecut în Parlament.

De asemenea, sondajul a constatat că din toți politicienii moldoveni cetățenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon, fostul președinte PSRM, care rămâne în continuare liderul Partidului.

Potrivit Barometrului de Opinie Publică, Președintele Republicii Moldova ocupă primul loc în rating-ul de încredere a cetățenilor țării pentru politicienii moldoveni. În el au încredere 51,6% dintre cetățeni.

Timp de jumătate de an – din noiembrie 2015 până în aprilie 2017 – rating-ul personal a lui Igor Dodon a crescut de cel puțin 5 ori.

Sondajul a fost realizat de către Magenta Consulting SRL comandat de Institutul pentru Politici Publice, din 23 martie până în 17 aprilie. La sondaj au participat 1101 de respondenți din 80 de localități ale țării.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă