PSRM

30 iunie 2022

Un flash-mob cu genericul „Ministerul universităților lichidate” a avut loc lângă sediul Guvernului

Activiștii „Gărzii tinere” au organizat un flash-mob lângă sediul Guvernului Republicii Moldova. Participanții la acțiune s-au pronunțat ferm împotriva intenției Ministerului Educației și Cercetării de a reduce semnificativ numărul instituțiilor universitare în cadrul procesului de „optimizare”. Autoritățile intenționează nu doar să închidă peste 20 de universități, dar și să concedieze o parte considerabilă a angajaților, adică să crească numărul șomerilor în țară.

Totodată, s-a menționat faptul că Ministerul Educației și Cercetării nici nu întreprinde careva acțiuni pentru a salva aceste universități de la închidere, nu are nicio grijă de studenți. Această guvernare găsește bani pentru majorarea bugetului aparatului prezidențial, ministerelor, dar bani pentru tineri nu are. Dacă autoritățile vor continua o astfel de politică, în Republica Moldova nu vor mai rămâne tineri de care regimul are nevoie doar pentru votare în ziua alegerilor.

În cadrul evenimentului a fost exprimată ideea că regimul condus de Maia Sandu repetă acțiunile pe care le-a întreprins în anii trecuți, când în toată țara s-au închis școli sub pretextul „optimizării”. Astăzi, ei au trecut de la școli la universități. „Această guvernare nu are nevoie de profesioniști în țară, ci de o turmă pe care ar putea s-o conducă”, au spus reprezentanții „Gărzii tinere” la miting.

Participanții la flash-mob au scandat „Mai multe universități – mai puțini miniștri”, „Oamenii inculți sunt convenabili unui guvern criminal”, „Moldova nu are nevoie de creierul meu”, „Guvernul vrea să ne facă inculți” ș.a.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă