PSRM

06 iulie 2022

Un nou flash-mob împotriva lichidării universităților a avut loc în fața Guvernului

Astăzi, la sediul Guvernului Republicii Moldova, aripa de tineret a Partidului Socialiștilor — „Garda Tânără” – a organizat un nou flash-mob cu genericul „Stopați exodul tinerilor din țară!”. Participanții la acțiune și-au exprimat protestul împotriva planurilor Ministerului Educației de a lichida circa 20 de instituții de învățământ superior.

„În loc să creeze noi instituții de învățământ, să investească în viitor, știință, educație și dezvoltare profesională, actuala conducere a Ministerului Educației închide instituțiile existente”, au menționat participanții la flash-mob.

Ei consideră o absurditate faptul că autoritățile au bani pentru întreținerea Președinției, a Cancelariei de Stat, a Curții Constituționale și a multor alte autorități, dar nu au bani pentru instituțiile științifice și educaționale. ”Garda Tânără” a cerut stoparea lichidării universităților, proces care nu doar că va restricționa accesul oamenilor la educație, dar și îi va lăsa fără loc de muncă pe mai mulți pedagogi și profesori.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă