PSRM

20 ianuarie 2016

TOŢI LA PROTESTE!

Partidul Socialiştilor constată că regimul oligarhic din Moldova a depăşit toate limitele admisibile. Începînd cu 16 ianuarie, puterea de stat, în Moldova, este uzurpată. La momentul actual, a fost formată coaliţia dintre oligarhi şi trădătorii de Patrie – unioniştii, care în prezent pregătesc în mod deschis lichidarea Moldovei nu mai tîrziu de anul 2018. Partidul Socialiştilor a contestat la Curtea Constituţională crearea „majorităţii parlamentare”.

Potrivit regulamentului Parlamentului, formarea majorităţii are loc în exclusivitate în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului, după ce este făcută publică declaraţia, semnată de grupul de deputaţi, care formează majoritatea respectivă. Această procedură nu a fost respectată. La fel, au fost contestate termenele şi procedura de desemnare a candidatului pentru postul de prim-ministru. Dar, Curtea Constituţională de buzunar a Republicii Moldova a executat din nou comanda politică a stăpînilor săi, refuzînd poporului moldovenesc respectarea drepturilor acestora.

Partidul Socialiştilor declară că, începînd cu ziua de 16 ianuarie, în Moldova a fost instaurat regimul de dictatură oligarhică. Actuala guvernare este nelegitimă din aspectul legii şi al opiniei publice. Dacă, la următoarea şedinţă a Parlamentului, majoritatea va vota pentru investirea Guvernului de marionete, această dictatură va fi legalizată în mod oficial. Cei care au furat de la popor miliarde de euro, cei care, sistematic, au distrus Moldova din punct de vedere economic şi social, făcînd acest lucru sub steagurile integrării europene, alături de complicii lor unionişti, vor lansa pregătirea necontrolată a Moldovei pentru lichidare. Dacă poporul Moldovei nu-i va opri astăzi, în decurs de doi-trei ani Moldova ar putea dispărea de pe harta lumii ca stat suveran şi independent.

Partidul Socialiştilor cheamă toţi cetăţenii Moldovei din oraşele şi localităţile ţări – de la Ungheni pînă la Ştefan Vodă, de la Briceni pînă la Vulcăneşti – pe cei care au păstrat noţiunile de onoare şi demnitate, pe cei cărora le este scumpă propria ţară, istoria, cultura şi limba acestei ţări, care-şi cinstesc strămoşii, să vină, în ziua votării în Parlament, la Chişinău pentru un miting civil, fără simbolica de partid, pentru a nu permite oligarhilor şi unioniştilor să legalizeze puterea marionetelor în ţară. Să luptăm împreună, prin toate mijloacele legale, atît în Parlament, cît şi în faţa sediului organului legislativ al ţării.

Partidul Socialiştilor îşi reconfirmă revendicările necondiţionate – preşedintele Timofti trebuie să fie imediat demis din funcţia deţinută. Parlamentul trebuie să fie dizolvat. Trebuie să fie declarate alegeri parlamentare anticipate, care vor permite alegerea unei guvernări cu adevărat a poporului, şi instituită modalitatea de alegere a preşedintelui ţării prin vot direct. Aceste revendicări ale noastre sînt sprijinite de majoritatea absolută a poporului Moldovei. Şi acest lucru îl putem realiza cu toţii împreună, adunîndu-ne lîngă Parlament. Jos Alianţa oligarhilor şi unioniştilor! Cerem alegeri anticipate! În ziua votării pentru Guvernul nelegitim al marionetelor, Toţi – la Parlament!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă