PSRM

11 noiembrie 2019

Instanța a validat mandatul primarului general al Chișinăului, Ion Ceban

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani a validat astăzi, 11 noiembrie, rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor și mandatul noului primar general al municipiului Chișinău – Ion Ceban.

Astfel, de astăzi, Ion Ceban poate începe să-și îndeplinească îndatoririle.

Reamintim că la 3 noiembrie 2019, Ion Ceban a cîștigat al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar general, obținînd 52,39% din voturi.

În urma rezultatelor alegerilor parlamentare din februarie 2019, Ion Ceban a devenit deputat al fracțiunii PSRM și a fost ales vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

În 2016 – 2018 a fost consilier Prezidențial pe politica internă, din 2015 pînă în februarie a acestui an a condus fracțiunea PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

În 2011 – 2014 și 2014 – 2015 a fost deputat în Parlament și vicepreședinte al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Din 2009 pînă în 2011 – a condus cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului, între 2008 și 2009 a fost Șef al secretariatului comisiei naționale pentru integrare europeană.

Din 2005 pînă în 2008 a condus direcția programe pentru tineret, a fost Vice-ministru al Educației și Tineretului.

Ion Ceban a absolvit Universitatea de Stat din Moldova (Facultatea de Matematică și Informatică), Universitatea Tehnică din Moldova (Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică), Academia de Administrare Publică pe lîngă președintele Federației Ruse (Specialitatea – Administrare de stat și municipală), Școala Națională de Administrare pe lîngă prim-ministrul Republicii Franceze, Colegiul Regal, Institutul pentru guvernare, Londra, Școala de Administrare din Berlin, Academia Rusă de Economie Națională și Administrație Publică din Moscova.