PSRM

11 noiembrie 2019

Instanța a validat mandatul primarului general al Chișinăului, Ion Ceban

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani a validat astăzi, 11 noiembrie, rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor și mandatul noului primar general al municipiului Chișinău – Ion Ceban.

Astfel, de astăzi, Ion Ceban poate începe să-și îndeplinească îndatoririle.

Reamintim că la 3 noiembrie 2019, Ion Ceban a cîștigat al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar general, obținînd 52,39% din voturi.

În urma rezultatelor alegerilor parlamentare din februarie 2019, Ion Ceban a devenit deputat al fracțiunii PSRM și a fost ales vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

În 2016 – 2018 a fost consilier Prezidențial pe politica internă, din 2015 pînă în februarie a acestui an a condus fracțiunea PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

În 2011 – 2014 și 2014 – 2015 a fost deputat în Parlament și vicepreședinte al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Din 2009 pînă în 2011 – a condus cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului, între 2008 și 2009 a fost Șef al secretariatului comisiei naționale pentru integrare europeană.

Din 2005 pînă în 2008 a condus direcția programe pentru tineret, a fost Vice-ministru al Educației și Tineretului.

Ion Ceban a absolvit Universitatea de Stat din Moldova (Facultatea de Matematică și Informatică), Universitatea Tehnică din Moldova (Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică), Academia de Administrare Publică pe lîngă președintele Federației Ruse (Specialitatea – Administrare de stat și municipală), Școala Națională de Administrare pe lîngă prim-ministrul Republicii Franceze, Colegiul Regal, Institutul pentru guvernare, Londra, Școala de Administrare din Berlin, Academia Rusă de Economie Națională și Administrație Publică din Moscova.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă