PSRM

10 septembrie 2020

Statul va subvenționa dobînzile la creditele agricultorilor, indiferent cînd acestea au fost contractate. Deputații au susținut proiectul

Statul va subvenționa dobînzile la creditele agricultorilor, indiferent de perioada cînd acestea au fost contractate. Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul de rectificare a bugetului de stat care prevede alocarea unor surse suplimentare pentru susținerea agricultorilor.

Potrivit documentului, Guvernul va aloca 110 milioane de lei pentru subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar și plăților fiscale aferente salariilor.

De asemenea, urmează să fie instituit moratoriu asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol pînă la sfîrșitul acestui an.

Amintim, Guvernul a alocat suplimentar 300 de milioane de lei la Fondul de subvenționare pentru achitarea compensațiilor pentru agricultorii afectați de secetă și grindină. Pînă în prezent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a alocat pe conturile a 305 agenți economici care au suferit pierderi în agricultură 65,8 milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă