PSRM

13 aprilie 2020

Statul va acoperi dobînzile bancare pentru agenții economici care au luat credite

Statul va acorda un suport suplimentar agenților economici care înregistrează pierderi în perioada pandemiei. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat după ședința săptămînală cu speakerul și premierul că statul va acoperi dobînzile bancare pentru agenții economici care au luat credite în valoarea fondului de remunerare a muncii pentru trei luni.

Șeful statului a precizat că este vorba despre creditele ce vor fi luate pînă la finele acestui an.

”Volumul total al fondului de remunerare a muncii pe întreprindere pentru trei luni în caz dacă vor lua credit, fie pentru achitarea salariilor, fie pentru mijloace circulante, dobînzile vor fi acoperite din bugetul de stat. Este vorba despre dobînzile la creditele bancare pînă pe data de 31 decembrie 2020”, a spus președintele.

Șeful statului a precizat că lichidități pe piață sunt, dat fiind faptul că BNM a micșorat rezervele obligatorii pentru băncile comerciale.

”Îndemn agenții economici, care spuneau că nu au bani pentru achitarea salariilor să se crediteze, iar dobînzile le achităm noi. Cel mai scump ce aveți acum sunt oamenii. Pe lîngă suportul de șomaj cu care vine statul, contribuția la fondul de remunerare a muncii, am luat decizia să vă susținem suplimentar cu achitarea dobînzilor la credite”, a declarat președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă