PSRM

26 martie 2021

Zinaida Greceanîi a discutat cu Președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse Stanislav Pughinskii posibilitatea lansării producerii în Moldova a expres-testelor pentru depistarea coronavirusului

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi o întrevedere cu Stanislav Pughinskii, Președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse, în cadrul căreia au fost discutate proiecte investiționale și sociale implementate în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor din Federația Rusă.

La discuții au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră Oleg Vasnețov, consilierii Președintelui Parlamentului Alexandra Țvircun și Viorica Dumbrăveanu.

O temă importantă a discuțiilor au constituit eforturile în combaterea pandemiei și sprijinul reciproc al autorităților din Republica Moldova și Federația Rusă în acest sens.

A fost examinată posibilitatea lansării producerii în Moldova, cu investițiile din Federația Rusă, a expres-testelor pentru depistarea coronavirusului.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind livrarea în Republica Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19, pentru imunizarea în masă a populației.

În altă ordine de idei, Stanilsav Pughinskii a informat Președintele Parlamentului despre realizarea proiectului  investițional privind construcția unui hub agroindustrial în țara noastră, al cărui gen de activitate va fi colectarea și și procesarea producției agricole pentru a fi exportată și comercializată pe piața externă.

Speakerul a mulțumit părții ruse pentru toată asistența acordată țării noastre – atât la nivel național, cât și regional, subliniind că Parlamentul va susține și în continuare realizarea proiectelor investiționale comune.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă