PSRM

02 septembrie 2020

Susținătorii lui Soros merg la atac?

Despre opoziția care folosește tehnici “murdare”

În ultimele trei luni, susținătorii lui Soros din PAS au început un război împotriva PSRM și a președintelui. Un atac atît de masiv, agresiv și coordonat, noi nu am văzut de mult timp. Au fost folosite fake-uri, minciuni, manipulări.

Cum să distrugi adversarul?

Pentru susținătorii lui Soros, care lucrează mînă în mînă cu M. Sandu, este important să compromită adversarii cu orice preț. Dîndu-și seama că Maia Grigorievna este pînă la urechi în noroi, trebuie să-și acopere și concurenții cu noroi. Și să-i murdărească în așa fel, încît Sandu să pară curată și sinceră pe lîngă ei.

Să încercăm să le înțelegem cea mai recentă tehnică de discreditare a adversarilor. Acțiunile lor:

Primul pas. Celor de la ziarul Ziarul de Gardă și portalul anticoruptie.md, care primesc sute de mii de euro de la Soros, National Endowment for Democracy (SUA) (NED) și European Endowment for Democracy (EED), le sunt date ordine să atace personal PSRM-ul și pe Dodon.

Pasul doi. Din moment ce PSRM nu era la putere, nu prea au despre ce scri. Și apoi … EVRICA! Încep să scrie despre proprietăți. Aceștia adaugă culori, umflă prețurile de 3, 5, 10 ori. Concluzia este previzibilă: există doar oligarhi în PSRM. Aceștia posibil dețin bănci, iahturi, benzinării mari și puțuri de petrol, dar le ascund. Trebuie de verificat!

Pasul trei. Susținătorii lui Soros din PAS preiau comanda de la susținătorii lui Soros de la Ziarul de Gardă și contactează Agenția Națională de Integritate cu solicitarea de verificare a posibilelor conturi, iahturi, Rolls-Royce-uri.

Pasul patru. Din personalul de la Agenția de Integritate , face parte o doamnă – susținătoare a PAS. Ea acceptă imediat cererea și începe verificarea: facturi pentru servicii comunale, școală, cluburi sportive, haine etc. Apoi face un apel la Procuratura Generală, cerînd deschiderea unui dosar penal. Aceste contestații încalcă toate normele și legile posibile.

Pasul cinci. „Sorosiata” R. Marian, V. Roșca, D. Alaiba primesc răspuns de la Agenția pentru Integritate – cică, au început verificările. Răspunsul este publicat imediat de aceeași mass-media din rețeaua Soros și Ziarul de Gardă, anticoruptie.md, TV8, PRO TV, Jurnal TV etc.

Pasul șase. Acum susținătorii lui Soros mor de rîs, văzînd cum alergați pe la PG, Agenția pentru Integritate, în timp ce încercați să demonstrați tuturor că nu sunteți un hoț. Însă acest proces durează luni întregi și în tot acest timp fotografia voastră apare la rubrica „corupt”.

Ce credeți? Lucrează frumos? Apropo, în trei luni, susținătorii lui Soros din PAS au apelat la Întreprinderea de Stat și Agenția Națională pentru Integritate, incitînd aceste organe doar împotriva deputaților PSRM. Împotriva grupului Candu – PRO Moldova – nicio solicitare. Despre Șor nici vorbă. Sau ei nu mai sunt hoți? Sunt cetățeni cumsecade? Doar o susțin pe Sandu…

Caracatița media a Maiei Sandu

Trebuie de știut că în Republica Moldova există aproximativ 14 mii de organizații neguvernamentale (ONG-uri / ONP-uri). Aproximativ 100 de ONG-uri moldovenești sunt legate direct de rețeaua Soros, precum și de Fondul Național pentru Democrație (SUA) și Fondul European pentru Democrație.

Este vorba despre ONG-uri atît de mari precum Institutul de Politici Publice, Promo-Lex, IDIS „Viitorul”, Asociația Presei Independente (API), Gender-Doc (protecția drepturilor LGBT), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociația pentru Politică Externă (APE) , Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER).

Aceste ONG-uri funcționează împreună cu o hoardă de mass-media care primesc sute de mii și uneori milioane de euro de la Departamentul de Stat, Soros, EED, NED. Este vorba despre TV 8, Jurnal TV, PRO TV, TVR. Toț ei, se distrează numindu-se mass-media independentă. Cu siguranță sunt independenți de cetățeni.

Lor le dictează newsmaker, mold-street, sic.md, nokta, rise.md. Cerere și ofertă. Toate aceste mass-media formează un singur cartel Soros – NED – EED, care lucrează astăzi pentru M. Sandu.

Mai simplu spus, această caracatiță media este cea mai puternică din țară. Aceasta poate zdrobi cu ușurință orice politician, partid și, dimpotrivă, poate ridica la cer un oficial corupt obișnuit și un escroc. Și M. Sandu este un exemplu viu în acest sens.

De aceea politicienii de dreapta vin și pleacă. Dar rețeaua rămîne. Și imprimă și umflă din ce în ce mai mulți Gaburici, Leancă, Sandu, Candu și alte marionete din Occident, care urmează ordinele din afară, jefuind poporul.

Rețeaua de mass-media și ONG-uri îi acoperă. Dar apoi, cînd ratingul lor ajunge la pămînt, îi aruncă într-un depozit de deșeuri și promovează pe altcineva. Mai mult, de fiecare dată explicația este aceeași: ei înșiși sunt vinovați pentru sărăcie și nu proprietarii lor. Suntem cerșetori pentru că politicienii fură!

Da, așa este. Iar voi îi promovați, îi protejejați, îi sfătuiți. La comanda Occidentului, desigur, și a oligarhiei transnaționale, precum Soros, Gates etc.

Întreaga rețea se află pe listele de partid

După cum știți, M. Sandu este președintele PAS din 2016. Ea susține că este independentă de Departamentul de Stat. Cu toate acestea, Departamentul de Stat lucrează îndeaproape cu Soros, și anume, rețeaua Soros a înființat propriul partid pentru M. Sandu – PAS. Judecați și singuri.

Președintele M. Sandu este fost membru al Senatului Fundației Soros-Moldova (2009-2010). Prim-vicepreședinte al partidului și președintele fracțiunii parlamentare PAS I. Grossu este membru al consiliului administrativ al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). Directorul Centrului V. Gribincea este cumnatul deputatului S. Litvinenco (PAS). Gribincea a fost principalul candidat al PAS pentru funcția de procuror general.

Vicepreședinte PAS L. Nicolaescu-Onofrei a fost Director pentru Educație al Fundației Soros-Moldova în 1996 – 1998, președinte al ONG-ului PRO-Didactica.

Vicepreședintele PAS, M. Popșoi, a fost analist la Fundația Jamestown, membru al Asociației pentru Politică Externă (APE) finanțată de Fundația Soros.

Vicepreședinte PAS și membru al Biroului Politic D. Perciun este coordonatorul proiectelor susținute de Fundația Soros. Este vorba despre proiectul E-transformare din cadrul Ministerului Educației, cînd M. Sandu l-a condus. El a fost și vicepreședinte al Asociației Moldovenilor din Marea Britanie.

Vicepreședintele PAS S. Musteață (2016–2017) a făcut stagiul în 2001, 2002, 2005 la Universitatea Central Europeană din Budapesta, care a fost fondată de J. Soros. În 2012, a fost membru al Open Society Institute de la Universitatea din Berkel (California).

Vicepreședinte PAS R. Marian – secretar al fracțiunii parlamentare, deputat, specialist în relații publice la ONG Expert-Grup (2013 – 2016), care este un beneficiar cheie al Fundației Soros.

Vicepreședinte PAS, fost ministru al justiției (2019) O. Stamate a fost directorul ONG AGER. În 2007 – 2010 a lucrat la Fundația Soros ca director de programe.

Membru al biroului național PAS O. Nantoi – deputat, director de programe la Institutul pentru Politici Publice (IPP), expert la IPRE. Ambele ONG-uri sunt finanțate de Fundația Soros.

Alaiba, membru al Biroului Național PAS – deputat, președinte al Centrului de Politici și Reforme (CPR), cu un buget anual de 320.384,00 USD. CPR face parte, de asemenea, din rețeaua Soros, NED, EED.

Terzi-Barbaroșie, membru al Biroului Politic PAS (2016–2017), a lucrat pentru Fundația Soros-Moldova și a primit mai multe burse ale Fundației Soros pentru merite deosebite. Ea a condus ONG-ul CPD. Este soția directorului IPP A. Barbaroșie. Este membru al Senatului Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), unde membrii sunt V. Soloviov (Newsmaker) și un luptător acerb împotriva mass-mediei ruse P. Macovei (API).

De fapt, lidera PAS M. Sandu, vicepreședinții partidului, aproape toți membrii Biroului Politic și 6 din 13 deputați sunt reprezentanți ai Fundației Soros din Moldova și lideri ai ONG-urilor din rețeaua Soros.

Este coincidență? Nu credem.

Aceleași evenimente au loc în Ucraina, Armenia, Georgia, unde reprezentanții Fundației Soros au pătruns adînc în toate structurile de putere. Și mai este de mirare de ce legea privind vînzarea de terenuri către străini este promovată în Ucraina…

Tăcerea înseamnă dolari

Apropo, portalurile menționate – Ziarul de Gardă, anticoruptie.md – au atacat pe I. Dodon, C. Furculita, G. Novac, V. Bolea, R. Mudreac. Au fost susținute de rise.md, sic.md, TV8, TVR, Jurnal TV, newsmaker.

Aceste două portaluri au aruncat noroi asupra familiilor noastre, ne-au urmărit rudele, au fost insultate, au oferit date cu caracter personal, au asmuțit împotriva noastră Procuratura Generală și Comisia de Integritate.

Sarcina lor este de a intimida, discredita. Și da, toți aceștia, „din întîmplare”, stau pe subvenții grase de la Soros. Și da, nu publică informații despre subvențiile, salariile și veniturile lor.

Să repetăm: ei scriu despre veniturile deputaților, dar nu le publică pe ale lor. Oare pentru că veniturile lor sunt de zece ori mai mari? Sau Soros și Departamentul de Stat nu permite? Unde este transparența? Ei au descris case de 90 de metri pătrați cu epitetele „palat de lux”, mașini de marca Toyta Rav4 cu epitetul „mașină de lux”.

Cititorul naiv poate crede cu adevărat că oligarhii noștri nu sunt Plahotniuc, Șor, Stati etc., ci Țîrdea, Batrîncea și Novac. În același timp, le este frică să deschidă gura la M. Sandu. Și există o mulțime de exemple: miliardul, BEM, aeroportul, achiziționarea de camere pentru examenele de bacalaureat la un preț umflat, întîlniri cu Rothschild, distribuția dubioasă a terenurilor universitare etc.

Însă ei au tăcut. Doar sunt independenți. Tăcerea este aur sau mai bine zis dolari.

Recent, au apărut știri în mass-media, care vorbesc despre prețul tăcerii acestor baroni de la mass-media și ONG-uri. TV 8 a primit o subvenție de 1,2 milioane de dolari de la Departamentul de Stat. Aparent, pentru a o lăuda pe Sanda și a-l distruge pe I. Dodon. Mai aveți întrebări? Nu aveți demult …

Bogdan Țîrdea, politolog

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă