PSRM

25 august 2020

SONDAJ: PSRM ar obține cele mai multe voturi, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate

PSRM ar obține cele mai multe mandate în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare. Datele sunt prezentate în studiul sociologic ”VOX POPULI – August 2020, lansat de Asociația Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

Conform rezultatelor cercetării, în eventualitatea unui scrutin parlamentar duminica viitoare, cinci partide acced în forul legislativ al țării, iar cele mai multe voturi sunt acordate Partidului Socialiștilor. Astfel, pentru PSRM ar vota 39,3% din cetățenii care și-au formulat opțiunea electorală.

PAS ar obține 26,8% din sufragii, Partidul Șor – 8,4%, iar Partidul Nostru – 6,9% din voturi. A cincea formațiunea care va trece în Parlament, potrivit studiului, este Partidul Democrat. Pentru această formațiune și-ar da voturile 5,2% din respondenții deciși.

Partidul condus de Andrei Năstase nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a accede în Parlament. De asemenea, în afara Parlamentului rămâne și formațiunea Pro-Moldova, creată din foștii democrați conduși de Andrian Candu.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-20 august 2020 pe un eșantion de 1191 respondenți din 83 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova. Marja de eroare este de 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă