PSRM

06 februarie 2017

Sondaj: În cazul unor alegeri, PSRM ar obţine majoritatea parlamentară

În cazul organizării, duminica viitoare, în Republica Moldova, a unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiştilor ar obţine victoria şi ar forma o majoritate parlamentară. Este o constatare bazată pe rezultatele sondajului de opinie publică, prezentate, la 6 februarie, de Institutul IDIS Viitorul.

Potrivit rezultatelor sondajului, PSRM are şansa să obţină un vot de susţinere din partea a 51,2% din cetăţenii determinați şi şansa de a forma o majoritate în organul legislativ (62 de mandate).

Pe locul doi, cu o diferenţă impunătoare, se plasează partidul „Acţiune şi Solidaritate” (28,5%). Aceste două formaţiuni ar accede în noua legislatură a Parlamentului.

Celelalte partide nu ar depăşi pragul electoral: partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” (5,8%), Partidul Democrat (4,3%), Partidul Comuniştilor (4,2%), „Partidul Nostru” (3,2%).

Potrivit sondajului, PSRM este lider în ratingul de încredere al cetăţenilor. Astfel, 44 la sută din locuitorii ţării declară că au încredere în această formaţiune politică.

O încredere fără precedent este declarată de cetăţenii ţării faţă de preşedintele Republicii Moldova – 61,18% din populaţia RM.

Rata de încredere faţă de preşedintele Partidului „Acţiune şi Solidaritate”, Maia Sandu, este de 22,77%, faţă de Andrei Năstase – de 5,75%.

Din clasamentul sondajului mai fac parte Pavel Filip, Renato Usatîi, Vladimir Voronin, Marian Lupu, Iurie Leancă.

Plus la aceasta, pentru prima dată în ultimii cîţiva ani, practic o jumătate din cetăţeni (44,3%) susțin acțiunile Președintelui și vectorul pe care îl urmează.

Totodată, majoritatea cetăţenilor Moldovei rămîn a fi nemulţumiţi de situaţia economică din ţară, iar 73,6% din locuitorii republicii consideră greşit cursul ales de coaliţia de la guvernare, acesta din urmă fiind acceptat doar de 5% din respondenţi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă