PSRM

20 octombrie 2020

SONDAJ: Igor Dodon conduce detașat în fața Maiei Sandu la alegerile prezidențiale

Igor Dodon se află pe primul loc în preferințele alegătorilor, cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din 01 noiembrie. O arată datele unei cercetări sociologice prezentate de Compania de cercetare și consultanța politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”.

Potrivit sondajului, 42 la sută din cetățenii care și-au formulat opțiunea electorală au declarat că își vor da votul pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie. La un interval mare de Igor Dodon se situează Maia Sandu, care ar acumula 24,4 la sută din voturi, iar pe locul trei s-a clasat Andrei Năstase cu 11,7%.

Datele pentru ceilalți candidați la funcția de președinte s-ar prezenta în felul următor: Renato Usatîi – 8,1%; Violeta Ivanov – 6,8%; Octavian Țâcu – 2,5%; Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă – câte 1,6%. Totodată, 1,3% din respondenți au declarat că ar susține o altă personalitate

Cercetarea a fost efectuată în perioada 02 octombrie – 09 octombrie, pe un eșantion de 1453 de persoane cu drept de vot și o marjă de eroare de 2,7%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă