PSRM

08 februarie 2022

Sondaj CBS-AXA: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar obține mai multe voturi decât PAS, în caz de anticipate

Trei concurenți electorali ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile parlamentare anticipate: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, PAS și Partidul Politic Șor. Cele mai multe voturi ar obține Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, depășind formațiunea de la guvernare cu 4 puncte procentuale. Sunt datele sondajului național realizat de CBS-AXA la comanda IDIS Viitorul și ISPRI ”Ion Brătianu” din România.

Potrivit studiului, 40% dintre cei deciși ar vota pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar pentru PAS – 36 la sută dintre cetățeni. Partidul Politic Șor ar obține 12,9% din voturi.

Datele studiului mai arată că din numărul alegătorilor indeciși, 25,2% și-ar da votul pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, cifra fiind în creștere cu 4 puncte procentuale față de iunie 2021. Pentru PAS ar vota 22,7%, partidul de la guvernare fiind într-o scădere dramatică față de vara anului trecut, când 35 la sută dintre cei indeciși erau gata să-și dea votul pentru PAS.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2022 pe un eșantion de 1134 de persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult. Marja de eroare este de 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă