PSRM

19 iulie 2019

Socialiștii s-au opus monopolizării pieței de asigurări

În cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, deputații Partidului Socialiștilor s-au opus legislației care a fost adoptată anul trecut de către Partidul Democrat, care încalcă drepturile companiilor de asigurări mici și mijlocii, precum și s-au împotrivit monopolizării acestei piețe, susținînd pe deplin proiectul de lege privind introducerea modificărilor la Legea cu privire la asigurări, menită să creeze condiții echivalente pentru desfășurarea activităților participanților la piața de asigurări.

În special, după cum a menționat președintele fracțiunii PSRM, deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, către parlament parvin „zeci de adresări din partea diferitelor companii și brokeri, în care vorbesc despre abordări diferite față de diverși agenți economici, în special în ceea ce privește sancțiunile”.

„De exemplu, un agent economic primește un avertisment, altul – o interdicție privind desfășurarea unui anumit tip de activitate. Acest lucru trebuie de clarificat. Restabilirea ordinii în acest domeniu nu trebuie să se producă în condiții dure și nu prin crearea condițiilor care exclud majoritatea jucătorilor de pe această piață”, a spus el.

De asemenea, Batrîncea a menționat că activitatea acestui segment de piață „trebuie asigurată în condiții adecvate pentru RM”.

„Cînd propunem reformele, nu trebuie să uităm că trăim în Moldova. Și ceea ce este bine pentru țările dezvoltate, în ambianța noastră, cetățenii pot fi nepregătiți pentru asemenea lucruri. Deci, să facem tot ce ne stă în puteri pentru a ajuta agenții să desfășoare o activitate legală și productivă”, a spus el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă