PSRM

19 august 2019

În mod de urgență socialiștii vor face modificări la legea privind alocațiile sociale

În mod de urgență, fracțiunea Partidului Socialiștilor va face modificări la legea privind alocațiile sociale. Despre acest lucru a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

Reprezentantul poporului a vorbit despre nedreptatea sistemului de pensii din Moldova, deoarece unii au o pensie de aproximativ o mie de lei, în timp ce alții primesc peste 220 de mii de lei.

“De o perioadă lungă de timp, PSRM a vorbit despre numeroasele ilegalități din sistemul de pensii din Republica Moldova. Din păcate, cînd pensia minimă este cu puțin peste 1000 de lei, iar cea maximă este mai mare de 224000 de lei, nu este corect!
În acest sens, intenționăm să întreprindem de urgență următoarele acțiuni:

  1. Să elaborăm o politică de limitare maximă a pensiei, adică pensia maximă va fi reglementată de lege.
  2. În legătură cu primul punct, să reglementăm și plățile maxime către fondul de asigurări sociale.
  3. Să stabilim criteriile de indexare pentru pensiile mari. De exemplu, acum valoarea indexării este aceeași pentru toată lumea, atît pentru o pensie de 1.400, cît și pentru o pensie de 20.000 de lei. Nu este corect. Valoarea indexării nu poate fi pentru unii cît pensia altora.
  4. Pentru implementarea acestor măsuri, în această săptămînă este creat urgent un grup de lucru, din componența căruia vor face parte toți participanții la proces, în primul rînd reprezentanți ai Ministerului Protecției Sociale, Președinției, Fondului de asigurări sociale, sindicatelor și altor părți interesate.
  5. S. Toți cei care au sugestii cu privire la această problemă, vă rugăm să trimiteți un mesaj privat sau să sunați la oficiul PSRM 022 855 853”, a scris Odnostalco.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă