PSRM

18 mai 2023

Socialiștii au relatat despre rezultatele activității sale în Chișinău și planurile legate de alegerile locale

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Vlad Batrîncea, președintele fracțiunii municipale PSRM, Alexandr Odințov și consilierii municipali socialiști au susținut astăzi un briefing în fața Primăriei municipiului Chișinău, unde au relatat despre implementarea programului partidului în capitală și despre planurile de viitor, inclusiv despre participarea la alegerile locale din Chișinău din această toamnă.

Igor Dodon a menționat că majoritatea schimbărilor pozitive pe care chișinăuienii le văd în oraș s-au produs ca urmare a implementării Programului PSRM, cu susținerea și participarea activă a consilierilor municipali și a întregii echipe a Partidului Socialiștilor.

Dodon a amintit că 3,5 ani în urmă, primar al capitalei a devenit candidatul PSRM, Ion Ceban, iar fracțiunea Partidului Socialiștilor a devenit cea mai mare fracțiune din Consiliul Municipal Chișinău.

„Chiar și Ion Ceban, ales și votat ca socialist și care este încă azi primar, a executat programul de guvernare al socialiștilor. Programul lui Ion Ceban pentru Chișinău a fost programul Partidului Socialiștilor. Iar Ion a fost executant. Și el a beneficiat de suportul meu ca Președinte al țării, apoi de suportul Guvernului socialist, în primii săi 2 ani de activitate. Către Primăria municipiului Chișinău, în 2019-2021, au fost transferate peste 700 de milioane de lei, care au fost investite în programe importante de infrastructură, cum ar fi reabilitarea străzii Albișoara, construcția de pavaj pe străzile Pușkin și Bănulescu Bodoni, apă și canalizare, modernizarea parcurilor, construcția terenurilor sportive și de joacă pentru copii. De aceea, rezultatele lui Ion Ceban sunt, de fapt, rezultatele eforturilor depuse de guvernarea socialistă”, a menționat Igor Dodon.

Vlad Batrîncha a subliniat, de asemenea, că victoria candidatului Socialiștilor la Chișinău a fost posibilă doar cu sprijinul întregii echipe a Partidului Socialiștilor.

„Două mii de socialiști au muncit pentru ca Ion Ceban să câștige. Sute de programe municipale au fost elaborate de această echipă și implementate datorită sprijinului Consiliului Municipal. Și acum, pe final de mandat, Ion Ceban spune în mod surprinzător că tot ceea ce a fost implementat în Chișinău este doar meritul său. Păcat că astăzi Ion Ceban, în loc să mulțumească echipei cu care a venit la Primărie și care l-a susținut în această perioadă dificilă, a decis să atace colegii. Considerăm acest comportament inacceptabil și nedemn”, a spus Vlad Batrâncea.

Vicepreședintele Parlamentului a atras atenția și asupra faptului că există încă multe probleme nerezolvate în capitală – cu parcările, intersecțiile, traficul, fondul de locuințe învechit și multe altele care așteaptă o soluție sistematică.

Președintele fracțiunii BCS a spus că pentru viitoarele alegeri socialiștii vor elabora un program serios și vor convinge chișinăuienii că echipa PSRM este cea care va face față sarcinii de dezvoltare a municipalității.

Igor Dodon a menționat că la viitoarele alegeri locale, Partidul Socialiștilor va desemna un candidat la funcția de primar al capitalei cu șanse maxime de victorie.

„Cine exact? Poate fi oricare membru al echipei, poate eu, poate Vlad Batrîncea sau alt candidat”, a spus secretarul executiv.

Alexandr Odințov a relatat despre activitatea fracțiunii PSRM, menționând că aceasta este fidelă promisiunilor sale electorale: „Noi nu ne ocupăm de politică în consiliul municipal. Deciziile noastre se bazează exclusiv pe interesele locuitorilor municipalității și dezvoltarea capitalei.”

Consilierul a menționat că fracțiunea PSRM a organizat mii de audieri ale cetățenilor, majoritatea din solicitări fiind rezolvate.

Odințov a subliniat că fracțiunea PSRM se află în centrul tuturor deciziilor privind dezvoltarea Chișinăului. Astfel, socialiștii au susținut aproximativ 1.700 de proiecte din domeniul social, arhitectural, al relațiilor funciare etc.

„Bugetul municipal a încasat în acest timp circa un miliard de lei venituri suplimentare, inclusiv 600 de milioane de lei din licitațiile de terenuri. Partidul de la guvernare nu votează acest lucru și ar fi imposibil să primim aceste fonduri la buget fără fracțiunea PSRM”, a spus consilierul.

Alexandr Odințov a amintit ce proiecte concrete au fost implementate în municipalitate la inițiativa, cu sprijinul și participarea Partidului Socialiștilor și a Gărzii Tinere. Potrivit lui, în sectorul Botanica – havuzul de lângă cinematograful ”Iskra”, piața de pe str. Cuza Vodă –Sarmizegetusa, un scuar la porțile orașului, scări pe bd. Dacia, 2 și multe altele.

În sectorul Râșcani – scuarul „Autodrom”, a demarat amenajarea parcului B. Glavan, au fost reparate trotuarele de-a lungul străzilor Braniște, Saharov, Vieru, Vladimirescu, amenajată piața de lângă „Mezon”.

Președintele fracțiunii PSRM a vorbit și despre alte proiecte implementate cu sprijinul Socialiștilor, inclusiv despre parcurile de troleibuze și autobuze din capitală, modernizate la inițiativa Partidului Socialiștilor. În concluzie, Alexander Odințov a subliniat că fracțiunea PSRM va continua să lucreze pentru dezvoltarea Chișinăului, în interesul chișinăuienilor.

Vicepreședintele fracțiunii municipale PSRM, Dinari Cojocaru, s-a referit la programele sociale ale socialiștilor implementate la Chișinău. El a menționat că majoritatea acestor inițiative au apărut ca urmare a comunicării cu alegătorii. Potrivit lui, datorită PSRM, peste 2 miliarde de lei au fost alocați în vederea realizării inițiativelor sociale pentru chișinăuieni.

Este vorba despre proiecte în domeniul asistenței medicale, dezvoltarea și modernizarea instituțiilor medicale, renovarea instituțiilor medicale, școlilor și a grădinițelor, achiziționarea de aparate auditive, proteze oculare, glucometre etc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă