PSRM

25 martie 2019

Socialiștii cer Regiei Transport Electric Chișinău să prelungească termenul de valabilitate a abonamentelor pentru călătoria cu transportul public pentru pensionari

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Eugenia Ceban, în cadrul briefing-ului din 25 martie, a venit cu un apel către Regia Transport Electric ca să prelungească termenul de valabilitate a abonamentelor vechi pentru călătoria cu transportul public pentru pensionari și pentru persoanele cu dizabilități. Ea, a justificat acest lucru prin faptul că, în primul rînd, pentru reînregistrarea abonamentelor pentru călătoria cu transportul public, va fi necesar să fie primiți cîte o mie de oameni zilnic, iar pe de altă parte, pensionarii nu vor avea timp să depună documentele necesare atît de repede și să primească noi abonamente pentru călătorie.

De asemenea, Eugenia Ceban a venit cu propunerea de a se crea abonamente noi cu termen de valabilitate nelimitat, pentru ca proprietarii să nu fie nevoiți să le actualizeze în mod constant.

Conform deciziei autorităților, noile abonamente au fost emise începînd cu 1 martie. Nu toți pensionarii au reusit să le reînnoiască, mulți continuă să călătorească cu cele vechi.

Consilierul nu a ignorat problema transportului public care circulă pînă la cimitirul Sf. Lazăr de pe strada Doina.

„Prin decizia Consiliului Municipal, teritoriul cimitirului a fost extins, dar, în același timp, stația terminus a transportului public a rămas la locul său. Astfel, oamenii, în special pensionarii și persoanele cu dizabilități, întîmpină dificultăți pentru a ajunge la celălalt capăt al cimitirului”, a remarcat Eugenia Ceban.

Ea a sugerat ca Direcția Generală Transport Public să strămute stația terminus, astfel încît cetățenii să nu fie nevoiți să meargă pe jos cîțiva kilometri pentru a ajunge la locul înmormîntării rudelor sale.

La finalul briefing-ului, consilierul a venit cu un îndemn pentru persoanele care lucrează în cadrul primăriei, să-și facă munca și să nu împiedice implementarea deciziilor consiliului municipal. Este vorba despre compensațiile de 25% din suma facturii pentru energia electrică pentru locatarii care nu dispun de sisteme de alimentare cu gaze natural, despre procurarea ochelarilor pentru persoanele cu deficiență de văz, precum și despre o alocație în valoare de 2 mii de lei oferită familiilor, pentru nașterea celui de-al treilea copil, iar familiilor social vulnerabile, pentru nașterea primului copil. Mai mult de atît, să achite familiilor care au trei copii de vîrstă preșcolară, cîte 700 lei în calitate de ajutor.

Amintim, fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, în cei patru ani de mandat, a propus sute de inițiative și proiecte sociale. Multe dintre ele au fost deja implementate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă