PSRM

16 ianuarie 2019

Socialiștii au îndemnat consilierii municipali să nu voteze pentru proiectele ce țin de terenuri

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal a refuzat să participe la ședința de astăzi a CMC și a îndemnat colegii săi din alte facțiuni să nu voteze proiectele ce țin de terenuri. Despre aceasta au raportat consilierii municipali ai PSRM la briefingul din 16 ianuarie.

Consilierul PSRM, Petru Burduja, a menționat că pe ordinea de zi există numeroase proiecte ce țin de terenuri, pentru care fracțiunea refuză să voteze. De asemenea, există o serie de proiecte importante pentru Primărie și municipalitate, pentru care consilierii sunt pregătiți să asigure un cvorum pentru a fi votate.

“Cea mai bună opțiune este să închideți această ordine de zi și să programați o nouă ședință cu o nouă ordine de zi”, consideră Petru Burduja.

Potrivit dumnealui, în oraș există multe alte probleme care trebuie abordate. Printre acestea se numără: blocajele de circulație, drumurile care nu sunt curățate de zăpadă, taxa pentru surplusul de apă, acumulate de cetățeni și multe altele.

El a cerut primăriei să prezinte un raport și proiecte pentru soluționarea problemelor enumerate, precum și informații cu privire la consumul de apă în toate întreprinderile, astfel încît cetățenii să știe cum arată lucrurile în realitate și de ce sunt taxați suplimentar pentru apa neconsumată.

Consilierul PSRM, Alexandr Odințov, a enumerat o serie de proiecte ce țin de terenuri, care, dacă ar fi aprobate, ar putea provoca multe probleme, în primul rînd pentru cetățeni.

“Îndemnăm Consiliul Municipal să nu voteze proiectele ce țin de terenuri. Dacă proiectele vor fi aprobate, atunci vom contesta aceste decizii în instanță”, a subliniat Odințov.

Socialiștii consideră că ședința Consiliului Municipal, programată pentru miercuri, nu este transparentă, iar pe ordinea de zi sunt incluse mai multe proiecte ce țin de interese personale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă