PSRM

28 august 2020

Socialiștii au participat la deschiderea Arenei de fotbal pe plajă din parcul “La Izvor”

Parlamentarii și consilierii municipali din fracțiunea Partidului Socialiștilor au participat la deschiderea festivă a Arenei de fotbal pe plajă, situată în parcul “La Izvor”, din sectorul Buiucani al Capitalei.

Ceremonia a avut loc pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, la care au participat Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, deputați, reprezentanți ai guvernului și primăriei Chișinău precum și ai Federației Moldovenești de Fotbal.

Stadionul modern a fost construit în termene record de Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul FIFA și al consiliului municipal Chișină. Acesta are o capacitate de 1100 de locuri, cu posibilitatea de a adăuga 500 de locuri pentru spectatori.

Arena de fotbal pe plajă va putea fi utilizată anul împrejur, indiferent de timp, inclusiv pentru alte probe de sport, gen volei pe plajă, mini-fotbal sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diverse evenimente cultural-distractive deoarece stadionul este transformabil, datorită platformei mobile cu suprafață artificială.

Schimbările spre bine care au loc în Chișinău în ultimele luni, sub conducerea edilului capitalei, Ion Ceban au fost salutate de către șeful statului. El a menționat că în pofida pandemiei sunt construite drumuri și trotuare, sunt amenajate și salubrizate spațiile publice și parcurile, renovate trecerile subterane, demontate panourile publicitare și multe alte acțiuni care transformă capitala într-un oraș modern.

„Inaugurarea arenei de fotbal pe plajă este, de asemenea, un exemplu de conlucrare eficientă între municipalitate și Federația Moldovenească de Fotbal. Doar prin conjugarea eforturilor tuturor organelor puterii pot fi realizate asemenea obiective importante pentru cetățenii noștri”, a menționat Igor Dodon.

„Putem spune cu certitudine că sportul din Moldova atinge un nou nivel”, au menționat consilierii municipali ai PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă