PSRM

19 august 2019

Socialiștii au propus soluții pentru îmbunătățirea activității administrației publice locale

Astăzi, 19 august, după ședința operativă a serviciilor municipale ale Primăriei Chișinău, consilierii municipali ai PSRM au discutat despre problemele cu care se confruntă instituțiile de învățămînt în ajunul noului an școlar și au venit cu soluții la unele probleme, inclusiv de ordin juridic menite să faciliteze activitatea administrației publice locale.

În special, potrivit consilierului municipal, Eugenia Ceban, din cauză că nu au fost alocate surse financiare la timp, mai multe instituții de învățămînt din municipiu nu sunt pregătite pentru noul an școlar.

„Dacă toate aceste surse financiare se prevedeau din timp, achizițiile se petreceau în luna mai-iunie și deja erau finisate lucrările. Peste 20 de instituții preșcolare și de învățămînt general se află într-o situație deplorabilă”, a menționat consilierul.

De asemenea, socialiștii au prezentat propuneri constructive pentru îmbunătățirea activității administrației publice locale.

Consilierul municipal Victor Poleacov a menționat că în prezent, Direcția juridică a primăriei are la evidență mai multe registre, care în mare parte sunt perfectate manual, fapt ce complică activitatea angajaților. Socialistul a propus organizarea unei licitații prin care ar fi identificată o companie care s-ar ocupa de elaborarea unui program care ar permite gestionarea tuturor registrelor necesare. Acest lucru ar facilita munca angajaților.

De asemenea, consilierul a încurajat executivul administrație publice locale să elaboreze și să prezinte consiliului municipal un Regulament de organizare și funcționare a Primăriei Municipiului Chișinău. Regulamente noi trebuie elaborate și pentru instituțiile subordonate primăriei, a spus Poleacov.

“O parte din instituțiile din subordinea Primăriei Chișinău continuă să lucreze în baza regulamentelor învechite aprobate încă în anul 2000. Venim cu un îndemn către aceste instituții să elaboreze un regulament nou care va înlătura lacunele existente”, a subliniat consilierul municipal.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă