PSRM

27 octombrie 2022

Socialiștii au propus lichidarea ANRE

Astăzi, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului a inițiativei socialiștilor privind lichidarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și transferul competențelor acesteia, de stabilire a tarifelor, către guvern – în special, ministerului Economiei.

„În ultimul timp, în timpul crizei, au fost mai multe adresări de a economisi banii, consumul și, în spiritul acestor apeluri, propunem să aprobăm acest proiect de lege. Credem că această organizație (ANRE), care ne costă sute de milioane de lei, nu face altceva decât prietenie cu companiile petroliere și constată creșterea tarifelor. De asemenea, credem că există specialiști în Guvern care știu să calculeze tarifele”, a spus Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a amintit că, în urmă cu un an, Parlamentul a aprobat deja un vot de neîncredere conducerii ANRE, constatând ineficiența acestei organizații. ”Cu toate acestea, din păcate, și astăzi ANRE continuă să promoveze interesele marilor companii, în special celor care comercializează produse petroliere”, a menționat Vlad Batrîncea. Potrivit lui, ANRE trebuie lichidată, iar banii destinați întreținerii acestei structuri, să rămână la cetățeni.

Majoritatea parlamentară PAS nu a susținut această inițiativă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă