PSRM

27 decembrie 2019

Socialiștii propun să fie premiați nu doar angajații Primăriei, dar și cei din sfera bugetară

27 decembrie, 2019. – Joi, 26 decembrie, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, consilierii fracțiunii Partidului Liberal au insistat asupra aprobării proiectului privind alocarea premiilor pentru angajații Primăriei. Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor au declarat că acest proiect este ilegal.

„Nu suntem împotriva alocării primei, dar există un aviz negativ al Comisiei pentru buget, economie, finanțe, patrimoniul public local, agricultură și problemele suburbiilor. Există un raport al Curții de Conturi, care este, de asemenea, negativ. În consecință, nu putem oferi premii în prezent, deoarece aceasta va fi o încălcare a legii, pe care Cancelaria de Stat o va contesta în instanța de judecată. Mai mult de atît, proiectul nu ne-a fost prezentat, nu există nicio listă”, a declarat vicepreședintele fracțiunii PSRM, Alexandr Odințov.

Potrivit acestuia, consilierii socialiști din componența anterioară au pledat pentru alocarea premiilor pentru angajații Primăriei. Atunci, consilierilor li s-a prezentat o listă în care erau incluse numele persoanelor care aveau probleme cu legea.

„Cum a spus și primarul, vom găsi o metodă de stimulare a angajaților Primăriei”, a spus Odințov.

Consilierul PSRM, Victor Poleacov, le-a reamintit celor prezenți că, pe lîngă angajații primăriei, există și educatori, dădăci în grădinițe, persoane care la fel, ar trebui să fie susținute.

Pentru proiect au votat 24 de consilieri, 2 voturi nu au fost suficiente pentru a fi aprobat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă