PSRM

11 ianuarie 2019

Socialiștii au cerut să fie acordată o compensație care a fost aprobată anterior la inițiativa PSRM, chișinăuienilor a căror locuințe nu sunt conectate la conducta de gaz.

Aproximativ 112 blocuri din municipiu sau mai mult de 50000 de apartamente nu sunt conectate la conducta de gaz. Acești oameni sunt nevoiți să utilizeze energia elecrică zilnic, dar din moment ce energia electrică este prea costisitoare, oamenii folosesc buteliile de gaz.

Despre aceasta a comunicat în cadrul conferinței de presă, consilierul municipal al Partidului Socialiștilor, Dinari Cojocaru. Dumnealui a reamintit că o astfel de butelie de gaz a condus deja la tragedia de pe Bulevardul Moscovei, unde ca urmare a scurgerii de gaz s-a produs o explozie care a luat viața a 5 persoane dintre care și un copil. După acest caz, fracțiunea PSRM a propus să fie compensate cu 40% costurile energiei electrice pentru familiile care nu sunt conectate la gaze naturale. Ca urmare, Consiliul Municipal a decis să fie compensate doar 25%. Regulamentul a fost aprobat, iar banii alocați.

După cum a spus consilierul municipal, Eugenia Ceban, pachetul de documente pe care trebuie să-l prezinte beneficiarii, practic nu se deosebește de cel al persoanelor care beneficiază de compensația pentru încălzire. Suplimentar, cetățenii trebuie să primească un certificat de la proprietarii blocurilor că, întradevăr folosesc aragaz electric din cauza lipsei de conexiune la gaz. Ceban a remarcat că funcționarii trebuiau deja să prezinte pachetele de documente cetățenilor pentru a le oferi compensația, dar acest lucru nu a fost realizat din cauza iresponsabilității funcționarilor. Mai mult de atît, în sectorul Ciocana al capitalei, secretarul comisiei care primește documentele a inventat un certificat care nu se afla pe lista inițială de documente solicitate și care nu este obligatoriu de prezentat.

“Am cerut gospodăriei locativ-comunale să fie prezentată cît mai curînd lista celor care au solicitat compensația. Probleme nu sunt, banii au fost alocați . Trebuie luate măsuri urgente pentru a fi siguri că locatarii primesc cele 25%, cît mai curînd posibil. Cred că și secretarul Consiliului Municipal ar trebui să preia controlul asupra executării tuturor deciziilor luate de CMC”, a spus Ceban.

La rîndul său, Dinari Cojocaru a cerut tuturor funcționarilor responsabili care își petrec vacanța la munte să se apuce de lucru.

“Zilele acestea temperaturile vor scădea. Vor fi temperaturi de la -14 pînă la -16 grade. Sunt convins că cetățenii neinformați vor recurge la diferite măsuri pentru a-și încălzi apartamentele. Vrem să evităm orice pericol care poate apărea. Vrem ca autoritățile publice locale să-și facă treaba. Domnul Nistor Grozavu, îndepliniți-vă atribuțiile! Acest lucru nu este pentru mine personal și nici pentru dumneavoastră, ci pentru toți locuitorii municipiului Chișinău”, a spus Cojocaru.

De asemenea, socialiștii au cerut d-lui Grozavu să convoace o comisie care va colecta documentele, iar la această ședință să fie invitați și consilierii PSRM.

“Nu există obstacole în ceea ce privește colectarea documentelor. Acesta este doar un boicot și birocrație. Această nelegiuire trebuie să fie încheiată. În prim plan trebuie să fie locuitorii municipiului Chișinău,dar nu interesele cuiva sau afilierea politică”, a adăugat Eugenia Ceban.

Sursa: http://aif.md/socialisty-potrebovali-vyplatit-kishinevcam-ne-podkljuchennym-k-gazu-prinjatye-ranee-po-iniciative-psrm-kompensacii-za-jelektrichestvo-video
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă