PSRM

06 octombrie 2022

Socialiștii au cerut excluderea de pe ordinea de zi a ședinței plenare a proiectului privind prelungirea stării de urgență

După cum a menționat deputatul PSRM, Vasile Bolea, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu vede necesitatea extinderii stării de urgență și, prin urmare, cere excluderea acestui proiect de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

– Riscurile se reduc, este gaz și altele. Nu există un flux mare de refugiați. Noi credem că Guvernul trebuie să funcționeze în regim normal. Trăim în situație de urgență deja de un an. Să ne spună cabinetul de miniștri ce măsuri au fost luate în acest an, câți bani au fost cheltuiți în acest sens. Guvernarea are toate instrumentele pentru o activa normal, dar timp de un an starea de urgență afectează activitatea agenților economici și nu permite cetățenilor să trăiască normal”, a explicat Bolea.

Majoritatea parlamentară a respins inițiativa. Amintim că guvernul dorește să prelungească starea de urgență pentru încă 60 de zile, începând cu 7 octombrie.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă