PSRM

03 noiembrie 2022

Socialiștii au cerut lichidarea ANRE și identificarea unor măsuri concrete de susținere a populației

Vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a propus în ședința plenară de astăzi să se revină asupra problemei lichidării ANRE și să fie identificate măsuri de susținere a populației în condițiile creșterii fără precedent a tarifelor la energie în țara noastră.

Vlad Batrîncea a menționat că, după decizia de ieri a ANRE, oamenii sunt preocupați în special de modul în care vor plăti energia electrică la noul tarif. Pe de o parte, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noi tarife, iar pe de altă parte, premierul declară că prețul energiei electrice primite de Republica Moldova va fi cunoscut abia la sfârșitul lunii.

„Avem o întrebare logică: de unde știe ANRE acest preț și în ce bază a făcut calculele? În această situație, revenim la problema lichidării acestei structuri, în raport cu care Parlamentul a aprobat deja un vot de neîncredere. Competențele Agenției trebuie transferate Guvernului, care va calcula tarifele și va veni cu raport în fața Parlamentului pe acest subiect. Astăzi trebuie împreună să ne gândim cum ajutăm cetățenii în această situație dificilă”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Vlad Batrîncea a subliniat că procedura de calculare a tarifelor trebuie să fie clară și transparentă. Măsurile luate de Guvern și Parlament de sprijinire a populației trebuie, de asemenea, să fie clare și concrete.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă