PSRM

18 octombrie 2020

Socialiștii au susținut campania națională „Prin pădure salvăm Moldova!”

Partidul Socialiștilor a susținut Campania Națională de creștere a fondului forestier al Moldovei „Prin pădure salvăm Moldova!”, anunțată de Guvern și implementată de agenția “Moldsilva”.

Campania a început cu lucrări pregătitoare la 15 octombrie și a fost lansată oficial la 17 octombrie la Ungheni.

Astăzi, 18 octombrie, socialiștii, împreună cu locuitorii din Chișinău, au participat la acțiunea de plantare a puieților de copaci în parcul care desparte sectorul Rîșcani și Poșta Veche. Aproximativ 2 mii de arbori au fost plantați astăzi.

„Susținem toate inițiativele bune. Și în acest caz este vorba despre îmbunătățirea mediului, refacerea pădurilor și susținerea agriculturii. Socialiștii nu au putut să nu răspundă la chemarea silviculturii. Vom participa la toate acțiunile de înverzire a localităților și creșterea fondului forestier al republicii noastre”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi.

Anterior, în timpul lansării oficiale a campaniei, directorul agenției “Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a făcut apel către toți cetățenii și toate forțele politice din țară să susțină această campanie de înverzire a țării.

„Seceta ne-a demonstrat că nu putem supraviețui fără păduri”, a spus Dumitru Cojocaru, directorul agenției “Moldsilva”, în timpul lansării oficiale a campaniei.

“Sarcina noastră este să plantăm cinci puieți în loc de fiecare copac bolnav sau bătrîn tăiat.”

Pînă în 2025, în cadrul campaniei, este planificată creșterea suprafeței forestiere de la 374 mii la 450 mii hectare, sau de la 11 la 15%.

Anual vor fi plantate circa 10-13 hectare de păduri. În acest timp, aproximativ 50 de milioane de puieți noi vor fi plantați – în păduri, în localități, în centuri forestiere.

Toate raioanele și 900 de primării, inclusiv municipiul Chișinău, vor fi implicate în campanie.

Plantarea arborilor în cadrul campaniei va fi realizată din fondurile agenției “Moldsilva”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă