PSRM

02 martie 2019

Socialiștii au comemorat victimile conflictului armat de pe Nistru.

Astăzi, președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, împreună cu activiștii PSRM și “Garda Tînără”, au comemorat victimile conflictului armat din 1992, de pe Nistru, la podul Vadul lui Vodă.

Zinaida Greceanîi a menționat că, ziua de 2 martie este o dată memorabilă în istoria contemporană a țării noastre.

“Nu trebuie să uităm de începutul conflictului armat de pe Nistru, care a devenit o altă rană pentru țara noastră. Această zi nu trebuie să se repete niciodată, toți vrem să trăim în pace. Iar, atît în dreapta Nistrului, precum și în stînga acestuia, trăiește același popor, trebuie să ne cerem reciproc iertare și să recunoaștem că, în acest conflict nu au existat părți care au acționat corect, iar conflictul trebuie soluționat. Acest lucru este în interesul tuturor celor care trăiesc pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus președintele PSRM.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a menționat că, evenimentul tragic de acum 27 de ani, nu trebuie să se mai repete.

“În fiecare an, venim aici, exact în acest loc, pe acest pod, pentru a păstra amintirea. În pofida acestui conflict, suntem o țară, un popor, avem foarte multe în comun. Cu siguranță, trebuie să facem totul, pentru ca poporul nostru să trăiască în armonie, acest lucru este în interesul tuturor celor care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului. Politicile care ne-au despărțit, trebuie să rămînă în trecut”, a spus Vlad Batrîncea.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă